Petek, 22.04.2022

V lov na prvo domačo zmago v letu 2022: V nedeljo prihaja Rogaška

Rezultatska neuspešnost v letošnjem spomladanskem delu sezone se prejšnji konec tedna v Novem mestu, kljub zelo dobri predstavi naše ekipe, žal ni končala. Toda časa za obžalovanje ni in varovanci trenerja Gajserja so prepričani, da lahko niz brez zmage prekinejo že v nedeljo. Takrat namreč v Športni park Beltinci prihaja Rogaška.

LESTVICA

Beltinčani so po novem porazu ostali na 11. mestu (29 točk). Za prvo deseterico zaostajajo za tri točke, za zgornjo polovico lestvice pa šest. Rogaška je po nekaj spodrsljajih padla na 6. mesto (39 točk), toda še vedno ima zgolj minimalni zaostanek za četrto Krko, katera jim beži za eno točko.

FORMA

Žuti so pretekli konec tedna precej nesrečno izgubili v Novem mestu. Na Dolenjskem so praktično skozi celo tekmo dobro parirali letos še neporaženi Krki, tudi večino drugega polčasa so imeli tri točke v svojem žepu, toda v zaključku tekme jih je žal zapustila sreča. Zadetka Luke Mariča nista bila dovolj za točke, vse tri so tako ostale pri najboljši ekipi pomladi. Prav tako nezadovoljni pa se v Prekmurje odpravljajo tudi nogometaši Rogaške, ki so na zadnjih petih tekmah osvojili le štiri točke in nekoliko izgubili stik z najboljšimi ekipami v ligi. V prejšnjem krogu so doma remizirali s Krškim (1:1), za črno-bele je v 91. minuti zadel Tomi Gobec.

MEDSEBOJNE TEKME

Nedeljski obračun bo peti medsebojni med Beltinci in Rogaško med drugoligaško skupščino (eno tekmo sta ekipi odigrali še v sklopu zimskih priprav). Rogaška je slavila na prvi domači tekmi Beltincev po povratku v 2. SNL (1:2), od tedaj pa so vse zmage pripadle Žutim. V sezoni 2018/19 sta za zmago z 0:2 zadela Ivo Balažic in Mitja Mauko, v sezoni 2019/20 se je za zmago z 1:0 med strelce vpisal Patrik Raduha, v letošnji sezoni pa je za slavje sredi Rogaške Slatine poskrbel Aleksandar Zeljković.

NASPROTNIK

Rogaška se je letos po letu dni igranja v 3. SNL spet vrnila med drugoligaše in takoj ambiciozno napadla vrh ligaške razpredelnice. Praktično od samega začetka sezone se črno-beli nahajajo v zgornji polovici lestvice, toda kljub temu so zamenjali že kar štiri trenerje. Ekipo je v sezono popeljal Franc Fridl, nato sta za kratek čas na klopi Rogaške sedela še Aleš Kačičnik in Jura Arsič, pred nekaj tedni pa je funkcijo glavnega trenerja prevzel Oskar Drobne. Najboljši strelec ekipe je Alen Krajnc z 10 zadetki, ki pa je pozimi Rogaško zamenjal za Gorico, sledita pa mu s petimi goli Alen Neskić in Stefan Andjelić.

ODSOTNOSTI

Pogled na seznam kaznovanih v 26. krogu tokrat za našo ekipo ni prijeten. Zaradi sedmih rumenih kartonov bo zgolj na tribuni steber obrambe Aleksandar Zeljković, zaradi šestih rumenih kartonov pa ekipe z roba igrišča ne bo smel voditi glavni trener Damjan Gajser. Njegovo vlogo bo četrtič v tej sezoni opravljal pomočnik David Vinkovič. Gostje težav s kaznovanimi nimajo.

DELEGIRANJE

Tekma proti Rogaški se bo v Športnem parku Beltinci pričela v nedeljo, 24. aprila 2022 ob 17:00 uri. Glavni sodnik srečanja bo Uroš Rađević iz Maribora, njegova pomočnika bosta Žiga Šumer in Jure Sužnik, vlogo delegata pa bo opravljal Drago Kos. Vabljeni, da se v velikem številu zberete na tekmi in še enkrat več dokažete, zakaj so Beltinci najbolj gledana ekipa v ligi. Gremo po zmago!

SPONZOR TEKME

Sponzor nedeljske tekme bo podjetje Tesarstvo Maučec d.o.o. iz Gančan, katerimu se zahvaljujemo za podporo!

FAN SHOP

Obvestilo za navijače: na tekmi bo možno kupiti navijaške artikle, ki si jih lahko ogledate na ndbeltinci.net/fan-shop. Tokrat bodo na voljo zgolj še izdelki, ki so ostali od začetne zaloge. Že v začetku prihodnjega tedna pa od dobavitelja pričakujemo dodatno zalogo. Takoj, ko prispe, bomo vse, ki ste izdelke že naročili, o tem obvestili.

Naročilo izdelkov pa bo možno tudi na sami tekmi. Naročite lahko artikle, ki jih ponujamo (v vseh velikostih), lahko pa naročite tudi kateri koli izdelek iz Puminega kataloga za 2022 (z grbom kluba ali brez). Za več informacij ali naročilo se obrnite na: shop@ndbeltinci.net. Odgovorili vam bomo v najhitrejšem možnem času.

Foto: Boštjan Rous