Nedelja, 17.04.2022

Kljub dobri predstavi brez točk iz Novega mesta: Za Krko trikrat Majić, za Beltince dvakrat Marič

Beltinčani so včeraj v Novem mestu prikazali eno boljših predstav v letu 2022, toda tokrat sreča ni bila na njihovi strani. Kljub dvem zadetkom Mariča v začetku drugega polčasa za preobrat, so se na koncu zmage veselili domačini, za katere je kar trikrat mrežo Moćića zatresel razpoloženi Majić.

Sobota, 16. 4. 2022, 25. krog 2. SNL:

Krka - Beltinci Klima Tratnjek 3:2 (1:0)

100 gledalcev; Majić (45.+, 82., 90.); Marič (48., 67.)

Postava Beltinci: Moćić, Bagola, Zeljković, Žaler, Mörec, Štravs (od 80. Maučec), Sočič, Pihler (od 76. Raduha), Zorman, Marič (od 86. Emruli), Džumhur (od 76. Grobelnik). Damjan Gajser.

Postava Krka: Marjanović, Đapo, Pranjić, Lipec, Ejup, Jakopović (od 70. Prodanović), Huč, Kastrevec, Majić, Marcius (od 92. Bedek), Bubnjević (od 30. Crnov). Mario Carević.

Tokrat tudi na gostovanju naši ekipi ni uspelo priti do novih točk. Kljub dobri predstavi in borbenosti so Novomeščani v samem zaključku tekme kaznovali neučinkovitost Žutih in po preobratu slavili z rezultatom 3:2. V domačem taboru se je s tremi zadetki izkazal Josip Majić, za Beltince pa je dva gola dosegel Luka Marič. Žuti so skozi celotno tekmo imeli tudi podporo svojih najzvestejših navijačev.

V primerjavi s sredino tekmo je trener Damjan Gajser tokrat postregel s štirimi spremembami. V obrambno linijo sta se vrnila Žaler in Zorman, v vezni liniji je od prve minute spet začel Pihler, v konici napada pa je tokrat pred Grobelnikom prednost dobil Džumhur.

Od samega začetka tekme so bili v vetrovnem Novem mestu Beltinci boljši nasprotnik. Žuti so imeli v uvodnih minutah žogo večinoma v svoji posesti, domači pa so prežali na protinapade. Resnejših zaključkov akcij pa v prvem delu srečanja vseeno nismo videli. Za Beltince je v 44. minuti z leve strani nevarno sprožil Marič, toda žoga je zletela nekoliko mimo druge vratnice. Že minuto pozneje pa je sledil hladen tuš za varovance Damjana Gajserja. Prevlada na terenu ni bila kronana z zadetkom, so pa zato žogo v mrežo uspeli pospraviti igralci Krke. Josip Majić je izkoristil natančno podajo z desne strani in zanesljivo premagal Stefana Moćića.

Toda prejeti zadetek Žutih ni dotolkel. Tudi v drugi polčas so krenili odločno in to se jim je kmalu obrestovalo. Že v 48. minuti je Luka Marič z natančnim strelom premagal domačega vratarja za izenačenje. Po doseženem zadetku so Beltinčani pridobili prepotrebno samozavest in v naslednjih minutah so se priložnosti kar vrstile. V 57. minuti je Džumhur po ukradeni žogi stresel vratnico, tri minute pozneje pa se je ob strelu Pihlerja z obrambo izkazal Marjanović. V 68. minuti pa je vendarle prišlo do preobrata. Z zadetkom za vodstvo Beltincev se je ponovno izkazal Luka Marič. V končnici tekme je Gajser poskrbel za štiri zamenjave. V igro je poslal izkušenega Raduho, Grobelnika, Maučeca in Emrulija, toda tudi sveža moč na terenu na koncu ni bila dovolj, da bi Žuti domov odnesli točke. V 83. minuti je po kotu z neposredne bližine žogo v mrežo potisnil Josip Majić, isti igralec pa je v 90. minuti s svojim tretjim golom na tekmi poskrbel, da so se zmage na koncu veselili igralci Krke.

Poraz se od poraza razlikuje in tokrat Žutim enostavno ne gre očitati borbe in prikazane igre. Dejstvo pa je, da se z novim rezultatskim neuspehom ekipe v zgornji polovici ligaške razpredelnice vedno bolj odmikajo. Zato že sedaj vabilo, da se prihodnji konec tedna v velikem številu zberete v Športnem parku Beltinci in pomagate našim igralcem do točk na tekmi proti Rogaški!

Foto: Boštjan Rous