Četrtek, 14.04.2022

Ponovitev zgodbe iz jesenskega dela sezone: Ilirija dvakrat povedla, Beltinci dvakrat izenačili

Včeraj so se Žuti odpravili na gostovanje v Ljubljano, kjer jih je čakala zaostala tekma 23. kroga proti Iliriji 1911. Dva nekdanja reprezentanta svojih držav, ki sedaj vodita ekipi v 2. SNL, Marko Babič in Damjan Gajser, sta se na koncu morala zadovoljiti z delitvijo točk. Za našo ekipo je v prvem polčasu zadel Luka Marič, v končnici tekme pa še Maksimiljan Zorman.

Sreda, 13. april 2022, 23. krog (zaostala tekma)

Ilirija 1911 - Beltinci Klima Tratnjek 2:2 (2:1)

110 gledalcev; Djermanović (11., 19./11m); Marič (14.), Zorman (91.)

Ilirija 1911: Džafić, Gutić, Latinčič, Tomiček, Golob (od 67. Rotar), Djermanović, Stevanović (od 89. Gorenak), Kepic, Pedro (od 55. Piskule), Mlakar, Trdan. Marko Babič.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Mörec (od 46. Džumhur), Marič, Štravs (od 60. Pihler), Grobelnik, Raduha, Sočič, Maučec (od 46. Zorman), Zeljković, Bagola, Rantaša (od 46. Vinokorov). Damjan Gajser.

Strateg Beltincev Damjan Gajser je v primerjavi s tekmo proti Gorici tokrat storil kar nekaj sprememb. V obrambi je na levi strani namesto Zormana začel Sočič, na položaju centralnega branilca pa je nekaj minut pred samim začetkom tekme Žaler moral mesto prepustiti Bagoli. Na položaj zadnjega veznega igralca se je vrnil Maučec, namesto Pihlerja in Džumhurja pa sta priložnost od prve minute dobila še Štravs in Mörec.

Na celotnem obračunu tokrat prav veliko resnih priložnosti nismo videli. Smo pa zato bili priča kar trem zadetkom že v prvih 19 minutah. Domačini so najprej povedli po prekinitvi v 11. minuti. Iz desne strani je prosti strel izvajal Mark Golob, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Dejan Djermanović. Takoj po prejetem zadetku so Žuti odločno krenili po izenačenje. Pritisk na polovici Ljubljančanov se je hitro obrestoval, saj je Ilirija vodila le tri minute. V 14. minuti je Marko Maučec v napadu zaposlil Luko Mariča, ta pa se je izkazal s preigravanjem in odličnim strelom v daljši vratarjev kot za izenačenje. Toda že čez pet minut je prišlo do nove spremembe izida. Domači so napadali po svoji levi strani, sodnik pa je v kazenskem prostoru videl kontakt Marina Rantaše z igralcem Ilirije in se odločil, da zapiska enajstmetrovko za Ljubljančane. Strel z bele točke je uspešno izvedel kapetan Dejan Djermanović in svojo ekipo ponovno popeljal v vodstvo. Do konca polčasa so nekaj več od igre spet imeli Beltinčani, toda do resnejših zaključkov vseeno ni prišlo. Na odmor so se Žuti podali z zaostankom enega zadetka.

Že med odmorom se je Gajser odločil za kar tri zamenjave. Na desni strani obrambe je Rantašo zamenjal Vinokorov, na položaju napadalnega vezista je Mörec prepustil svoje mesto Džumhurju, podajalec pri prvem zadetku Maučec pa Zormanu. V večini drugega polčasa so bili Beltinci tisti, ki so imeli žogo več v svoji posesti, toda igra v napadu nikakor ni stekla, manjkali so zaključni streli na vrata Elvisa Džafića. Po uri igre je Gajser v igro namesto Štravsa poslal še Pihlerja. V 80. minuti so imeli Žuti na voljo prosti udarec z leve strani. V kazenski prostor je natančno podal Luka Pihler, Aleksandar Zeljković pa je žogo uspel potisniti za hrbet domačega vratarja, toda sodnik je gol zaradi prekrška v napadu razveljavil. Toda vztrajanje je bilo na koncu poplačano. V 91. minuti je Gal Grobelnik z desne strani kazenskega prostora poslal žogo proti drugi vratnici, tam pa jo je v mrežo potisnil Maksimiljan Zorman in tako poskrbel, da so Žuti prekinili niz porazov.

Časa za počitek ni, saj se že čez dva dni opravljamo na novo dolgo gostovanje. V soboto, 16. 4. 2022, ob 18:00 gostujemo v Novem mestu pri Krki.

Foto: Boštjan Rous