Torek, 12.04.2022

Odhajamo na gostovanje v Ljubljano, št. 2: Jutri nas čaka zaostala tekma z Ilirijo 1911

Prvenstvo se za našo ekipo nadaljuje že jutri, ko nas čaka zaostala tekma 23. kroga proti Iliriji 1911. Tekma je bila v začetku aprila preložena zaradi zasneženega igrišča v Ljubljani, zato se Žuti niso odpravili na pot v prestolnico, vremenska napoved za jutri pa je precej bolj obetavna in srečanje se bo na stadionu Ilirija ob 17:00 uri z gotovostjo začelo.

LESTVICA

Štirje porazi na petih tekmah spomladanskega dela so pustili svoje posledice. Beltinci Klima Tratnjek so padli iz zgornje polovice ligaške razpredelnice in sedaj z 28 točkami zasedajo 11. mesto. Do Primorja, ki zaseda 8. mesto zaostajajo štiri točke. Še nekoliko nižje je ljubljanska Ilirija 1911. Zeleno-beli so na 13. mestu s 23 točkami, toda dejstvo je, da so odigrali kar dve tekmi manj. Z nekaj dobrimi predstavami v zadnjem obdobju so se pa vseeno uspeli oddaljiti od zadnjih dveh mest, ki vodita v 3. SNL.

FORMA

Naša ekipa se na sredino gostovanje odpravlja s porazom proti Gorici pretekli konec tedna. Primorci, ki jim poveljuje Miran Srebrnič so v Beltincih slavili z 0:4. Tudi naši tokratni gostitelji po zadnjih dveh odigranih tekmah ne morejo biti najbolj zadovoljni, čeprav velja omeniti, da so merili moči z močnimi nasprotniki. Potem, ko so Ljubljančani izvrstno krenili v spomladanski del sezone in premagali Krško (2:0) in Gorico (0:1), so v zadnjih dveh kolih v marcu klonili proti Krki (0:1) in Rogaški (2:0). Pretekla dva tedna pa Ljubljančani niso bili na delu. Potem, ko je najprej obračun 23. kroga odnesel sneg, so podnebne razmere zagodle tudi v 24. krogu, ko jim je bila odpovedana tudi tekma z Dekani.

MEDSEBOJNE TEKME

Moštvi sta se doslej srečali na treh medsebojnih obračunih. V sezoni 2018/19, ki je bila za Žute premierna med drugoligaši, so Beltinci bili dvakrat prepričljivo boljši od Ilirije 1911. Ljubljančane so najprej doma po dveh zadetkih Roka Ropoše in enem Jerneja Trstenjaka, Jerneja Tkalca in Luke Ciglariča premagali s kar 5:1 (vrhunci tekme), v gosteh pa so bili po golih Patrika Raduhe in Jana Kristla boljši z 0:2. Letošnji obračun v Športnem parku Beltinci se je končal brez zmagovalca (2:2), za Beltince pa sta zadela Aljaž Antolin in Aleksandar Zeljković.

NASPROTNIK

Pri Iliriji 1911 je pozimi prišlo do kar nekaj sprememb. Upravni odbor Ljubljančanov je januarja na klop pripeljal novega trenerja 41-letnega Marka Babića, ki ima za sabo bogato igralsko kariero. Šiškarji pa so bili dejavni tudi kar se tiče kadrovskih sprememb. Klub je zapustilo veliko igralcev: Igor Džunov, Damjan Jovanović, Filip Janković, Nejc Pušnik, Adam Zagorec, Aldin Čufanovič, Darko Zec (Klagenfurt/Avs), Maj Pavli (Fužinar), Luka Hren (Slovan), Gaber Petric (Šenčur), Marko Klemenčič (Kohfidisch/Avs), Milan Đajić (Brinje Grosuplje) in Anis Jašaragić (Koper). Nove obraze pa so našli v naslednjih igralcih: Filip Nikola Ostojič (Domžale/posoja), Gal Gorenak (Maribor/posoja), Luis Pedro (Nitra/Svk), Matteo Tomiček (Krško) in Stefan Stevanović (Krka). Najboljši strelec Ilirije v tej sezoni je Dejan Djermanović, ki je dosegel šest zadetkov, enega tudi jeseni v Beltincih.

ODSOTNOSTI

Domači trener Marko Babić bo pogrešal Naceta Beguša, ki mora odslužiti kazen sedmih rumenih kartonov, na drugi strani pa Damjan Gajser ne bo imel težav s kaznovanimi igralci. Po odsluženi kazni se v kader za tekmo vrača Tarik Bagola.

DELEGIRANJE

Tekmo v Ljubljani, ki se bo v sredo, 13. aprila 2022, ob 17:00 pričela na stadionu Ilirija, bo sodil Anže Jerič iz Cerklja na Gorenjskem, njegova pomočnika bosta Davor Brezar in Miha Kalan, vlogo delegata pa bo opravljal Robert Kranjc. Kljub temu, da je tekma sredi tedna, to ne sme biti izgovor - vse zveste navijače vabimo, da se udeležijo gostovanja in pomagajo Žutim do nove gostujoče zmage!

PARI 23. KROGA

Triglav Kranj - Drava Ptuj 6:0

Krka - Krško 2:1

Gorica - Rogaška 2:1

Brežice Terme Čatež - Nafta 1903 1:1

Ilirija 1911 - Beltinci Klima Tratnjek (sreda, 17:00)

Fužinar Vzajemci - Jadran Dekani 1:1

Vitanest Bilje - Roltek Dob 2:0

Rudar Velenje - Primorje 2:0

Foto: Boštjan Rous