Nedelja, 10.04.2022

Neučinkovitost v napadu in nezbranost v obrambi na začetku drugega polčasa vodila v poraz proti Gorici

Včeraj so Žuti odigrali peto tekmo v spomladanskem delu sezone 2021/22 in še četrtič klonili. Vodilna Gorica je sicer že pred tekmo veljala za velikega favorita, toda Beltinčani so na samem srečanju imeli veliko zrelih priložnosti, s katerih bi lahko prišli do ugodnega rezultata, ampak v zaključkih akcij niso bili dovolj zbrani, da bi za hrbet odličnega Likarja spravili kakšno žogo. To so Primorci kaznovali na drugi strani in slavili s kar 0:4.

Sobota, 9. april 2022, 24. krog, 2. SNL

Beltinci Klima Tratnjek - Gorica 0:4 (0:0)

150 gledalcev; Krajnc (50.), Velikonja (52.), Leban (76.), Mevlja (83./11m)

Beltinci: Moćić, Rantaša, Zeljković, Žaler, Zorman, Raduha, Pihler (od 62. Štravs), Sočič, Džumhur (od 62. Mörec), Marič (od 80. Hartman), Grobelnik (od 77. Emruli). Damjan Gajser.

Gorica: Likar, Velikonja (od 62. Vekić), Leban, Hodžić, Marinič (od 80. Laraspata), Marc, Ahmetaj (od 46. Knežević), Hrka, Mevlja, Agić, Kranjc (od 67. Frešer). Miran Srebrnič.

V beltinskem Športnem parku se je tokrat v nekoliko hladnejšem vremenu zbralo 150 gledalcev, kateri so upali na prve domače točke v letu 2022. Žuti so predvsem v prvem polčasu prikazali dobro predstavo, si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, toda nobene od teh niso uspeli pretvoriti v zadetek. Kazen je nato prišla že v začetku drugega polčasa, ko so Goričani v razmaku dveh minut zabili dva zadetka, v končnici tekme pa so rezultat le še povišali.

Domači strateg Damjan Gajser je prvo enajsterico sestavil na naslednji način: Moćić, Rantaša, Zeljković, Žaler, Zorman, Raduha, Pihler, Sočič, Džumhur, Marič in Grobelnik. Na priložnost s klopi so čakali: Irgolič, Hartman, Vinokorov, Debelak, Štravs, Maučec, Mörec, Hari in Emruli. v primerjavi s prejšnjo tekmo je tako prišlo do dveh sprememb. Kaznovanega Bagolo je zamenjal Žaler, Mörec pa je mesto v prvi enajsterici prepustil Rantaši, ki se je vrnil po nekaj težavah s poškodbo.

Vse od samega začetka tekme smo gledali zanimivo srečanje s številnimi priložnostmi na obeh straneh. Goričani so bili prvič nevarni že v 3. minuti, ko je po kotu z glavo streljal Nejc Mevlja, Stefan Moćić pa se je izkazal z dobrim posredovanjem. Prvo pravo priložnost so imeli Žuti na voljo v 12. minuti, ko se je po akciji z desne strani in podaji v kazenski prostor v ugodnem položaju za zadetek znašel Luka Pihler, toda gostje so njegov strel na vrata v zadnjem hipu uspeli blokirati. Še lepšo priložnost za zadetek pa je naša ekipa imela v 21. minuti, ko je sam proti Urošu Likarju stekel kapetan Patrik Raduha, toda primorski vratar mu je strel ubranil. V 29. minuti je bilo zelo vroče pred vrati Moćića. Gostje so v gneči iskali strel na vrata iz neposredne bližine, toda beltinska obramba je žogo uspela izbiti v kot. V zadnjih petnajstih minutah so imeli Primorci žogo več v svoji posesti, igra je večinoma potekala na polovici Beltinčanov, toda nevarnejših strelov v okvir vrat si gostje niso pripravili. So pa zato v 44. minuti imeli Žuti še eno priložnost za zadetek. Po odbiti žogi v kazenskem prostoru Gorice je z bližine streljal Luka Marič, toda žoge ni najbolje zadel in ob odmoru je na novem semaforju v Športnem parku Beltinci pisalo 0:0.

Kmalu po začetku drugega dela igre pa je sledil šok za našo ekipo. V 50. minuti je najprej Alen Krajnc po podaji z leve strani natančno meril v daljši vratarjev kot za vodstvo Gorico, Primorci pa so prednost uspeli povišati že v naslednjem napadu, ko se je beltinski obrambi pripetila napaka, po kateri je za 0:2 zadel Etien Velikonja. Žuti se niso predali in v 65. minuti so imeli priložnost, da se vrnejo v igro. Mörec je v kazenskem prostoru dobro zaposlil Gala Grobelnika, ki se je znašel sam pred Likarjem, toda tudi tokrat je bil vratar Gorice zmagovalec dvoboja. V 75. minuti je po prodoru iz leve strani proti sredini kazenskega prostora v okvir vrat sprožil še Maksimiljan Zorman, toda Likar je bil spet na mestu. Le minuto pozneje pa so Goričani pobegnili že na tri zadetke prednosti. Podajo z desne strani v kazenski prostor je izkoristil Žan Leban. V zaključku, ko se je tekma bolj kot ne samo še umirjala, so pa Goričani v 83. minuti uspeli priti še do enega zadetka. Po prekršku Zormana so imeli gostje na voljo strel iz najstrožje kazni, s katere je zadel Nejc Mevlja.

Četrti poraz na peti tekmi v 2022 pomeni, da se zgornja polovica lestvice Žutim vedno bolj oddaljuje, ampak ne gre pozabiti, da imajo Beltinčani odigrano tekmo manj. Že v sredo se naša ekipa odpravlja na gostovanje v Ljubljano, kjer jo bo čakala zaostala tekma proti Iliriji 1911. In hkrati priložnost za celjenje ran po slabših rezultatih na domačih tleh ...

Foto: Boštjan Rous