Četrtek, 07.04.2022

Z željo po ponovitvi uspeha izpred dveh sezon: V soboto gostimo vodilno Gorico

Potem, ko je prejšnjo soboto sneg odnesel srečanje 23. kroga med Ilirijo 1911 in Beltinci Klima Tratnjek, se Žuti ta konec tedna vračajo v ritem prvenstvenih tekem, ki bo v naslednjih dneh precej natrpan. V soboto najprej doma gostimo vodilno Gorico, nato pa sledita dve gostovanji v prihodnjem tednu. V sredo proti Iliriji 1911 in prihodnjo soboto proti Krki. Toda misli so trenutno uprte le v obračun s Primorci.

LESTVICA

Potem, ko je Beltincem tekma prejšnjega kroga odpadla, so varovanci glavnega trenerja Damjana Gajserja izgubili eno mesto na ligaški razpredelnici. S tekmo manj sedaj zasedajo 11. mesto (28 točk), z eno točko zaostanka do devetega Doba in s štirimi točkami zaostanka do zgornje polovice lestvice. Naš tokratni nasprotnik Gorica težav z lovlenjem drugih ekip trenutno nima, saj zaseda 1. mesto (56 točk), pred drugim Triglavom ima šest točk naskoka, pred tretjo Nafto 1903 pa že kar petnajst.

FORMA

Žuti pretekli konec tedna niso bili na delu, je pa zato tekmo 23. kroga odigrala Gorica, ki je doma gostila ambiciozno Rogaško. Novogoričani so že v uvodu srečanja dokazali, zakaj se letos borijo za povratek med slovenske prvoligaše, saj so že po šestih minutah vodili z izidom 2:0. Med strelce sta se vpisala Abel Marc in Žan Leban. Gostje so do odhoda na odmor uspeli znižati izid na 2:1, ta pa se potem do konca srečanja več ni spremenil.

MEDSEBOJNE TEKME

V mlajši zgodovini beltinskega nogometa, katero smo začeli šteti z letom 2006, sta se kluba med seboj pomerila na treh prvenstvenih tekmah. Prvo so v sezoni 2019/20 na domačem prizorišču prepričljivo dobili Goričani. Beltinci so v prvem polčasu sicer vodili po zadetku Mitje Mauka, toda v nadaljevanju je Primorcem uspel preobrat za zmago s 4:1. Le nekaj mesecev pozneje je bila zgodba povsem drugačna. Žuti so novembra 2019 Goričane v Športnem parku Beltinci pričakali zelo motivirani in jih tudi uspeli premagati. Za zmago sta zadela Lovre Knežević in Patrik Raduha. Tretji obračun se je zgodil v letošnji sezoni. Beltinci so po golu Aljaža Antolina vodili v Novi Gorici, domači pa so na koncu uspeli iztržiti remi z 1:1 potem, ko je vratar Gorice Likar v zadnji minuti Antolinu ubranil strel iz najstrožje kazni.

Toda nekoliko starejšim poznavalcem nogometa v Prekmurju je znano, da sta se ekipi nekoč merili tudi na prvoligaški sceni. Goričani so v zlatem obdobju nogometa v Beltincih veljali za zelo trd oreh za naš klub, saj so od 26 medsebojnih obračunov v prvi ligi dobili kar 13, le trikrat so se veselili Beltinčani. V vseh treh primerih je Gorica padla v domači beltinski šumi, nazadnje 29. marca 1998, ko sta za zmago z 2:1 pred 2.000 gledalci zadela Dejan Kečan in Issah Moro. Kapetan gostov je bil Miran Srebrnič.

NASPROTNIK

Novogoričani, ki jim s klopi poveljuje nekdanji odlični nogometaš Miran Srebrnič, so pred letošnjo sezono odkrito merili na naslov prvaka v 2. SNL in zaenkrat jim vse skupaj tudi uspeva. Na 23 tekmah so slavili kar 18-krat, le trikrat so morali priznati premoč nasprotniku (dve tekmi sta se končali z remijem). Najprej so izgubili proti Triglavu že v 1. krogu, nato pa začeli niz sedmih zaporednih zmag, ki so ga v 9. krogu prekinili Beltinčani (1:1). Preostala dva poraza so vknjižili z ekipama iz spodnjega dela ligaške razpredelnici. Ob koncu jeseni so doma izgubili z Dravo Ptuj (0:1), na začetku pomladi pa še z Ilirijo 1911 (0:1). Najboljša strelca Gorice v prvenstvu sta Etien Velikonja in Žan Leban z devetimi zadetki, štiri manj je dosegel Luka Vekić.

ODSOTNOSTI

Oba trenerja bosta svojo začetno enajsterico morala sestaviti brez standardnega branilca. Damjan Gajser bo pogrešal Tarika Bagolo, ki mora odslužiti kazen sedmih rumenih kartonov, Miran Srebrnič pa ne bo mogel računati na izkušenega Matijo Široka, ki mora prestati kazen štirih rumenih kartonov.

DELEGIRANJE

Tekma se bo v Športnem parku Beltinci začela v soboto, 9. aprila 2022, ob 16:30 uri. Glavni sodnik srečanja bo Denis Šabanagić, njegova pomočnika bosta Leon Kolenc in Nedeljko Todorović, delegat pa bo Marjan Drvarič. Čas je, da zvesti navijači spet dokažete, zakaj so Beltinci najbolj gledana ekipa v drugi ligi in s svojim navijanjem pomagate našim igralcem do novega velikega skalpa!

PARI 24. KROGA

Nafta 1903 -Fužinar Vzajemci (petek, 18:00)

Jadran Dekani - Ilirija 1911 (sobota, 16:30)

Beltinci Klima Tratnjek - Gorica (sobota, 16:30)

Rogaška - Krka (sobota, 16:30)

Primorje - Triglav Kranj (sobota, 16:30)

Drava Ptuj - Vitanest Bilje (nedelja, 16:30)

Roltek Dob - Brežice Terme Čatež (nedelja, 16:30)

Krško - Rudar Velenje (nedelja, 16:30)

Foto: Boštjan Rous