Sreda, 06.04.2022

Lovre Knežević: Igrajte z mislijo, da nihče ni boljši od vas in da lahko premagate prav vsako ekipo, če ste stoodstotni

Pred sobotno prvenstveno tekmo smo imeli prav posebnega sogovornika. Iz bolgarske druge lige se nam je javil drugi najboljši strelec tamkajšnjega tekmovanja, ki s svojim klubom Etarjem uspešno naskakuje preboj v prvo ligo. Podporo našim igralcem je namenil hrvaški napadalec Lovre Knežević, ki je v Beltincih igral pred dvema sezonama in bil pomemben člen pri zadnji zmagi našega kluba nad Gorico.

"Najprej bi rad pozdravil vse nogometaše, trenerje in ostalo osebje Nogometnega društva Beltinci," je uvodoma povedal Lovre Knežević, ki je v Beltincih preživel dobre pol sezone. Poleti 2019 je podpisal pogodbo z Muro in se nenudoma preselil na posojo v Beltince, kjer je po začetnem privajanju hitro opozoril nase. Hrvaški napadalec, ki se dobro znajde tudi na položaju napadalnega vezista, je za Žute na 16 tekmah dosegel 7 zadetkov (14 tekem in 5 zadetkov v 2. SNL ter 2 tekmi in dva zadetka v Pokalu MNZ). Zadnjič se je med strelce dvakrat vpisal na gostovanju v Dravogradu, takoj po tej tekmi, ki je bila prva v spomladanskem delu, pa je sezono 2019/20 dokončno zaustavila vsem dobro znana epidemija koronavirusa: "Čas, ki sem ga preživel v Beltincih ohranjam v dobrem spominu. Spoznal sem zelo dobre ljudi in soigralce. Največ časa sem sicer preživel z Luko Asentićem, s katerim sem še vedno v zelo dobrem odnosu."

Knežević je enega od svojih petih drugoligaških zadetkov dosegel prav proti Gorici, katera je novembra 2019 v beltinski šumi morala priznati premoč Žutim. Tokrat se bodo Novogoričani vrnili v Športni park po dveh letih in pol, igralec bolgarskega Etarja, pri katerem letos igra v sijajni formi, pa ima sporočilo za svoje nekdanje soigralce: "Tekme proti Gorici se spomnim po tem, da so bili Primorci veliki favoriti. Nihče ni pričakoval, da jih bomo premagali, razen nas igralcev. Dali smo vse od sebe in dokazali, da se lahko enakopravno kosamo z Gorico. Izkoristili smo svoje priložnosti, zabili in tako prišli do velike zmage. Fantom bi priporočil, da igrajo brez pritiska in z veliko željo. Po mojem mnenju bi morali igrati z mislijo, da nihče ni boljši od njih in da lahko premagajo prav vsako ekipo, če so stoodstotni. Seveda proti takim ekipam, ki so pri vrhu ligaške razpredelnice ne bo veliko priložnosti, zato bo potrebno biti skoncentriran, priložnosti, ki se bodo pojavile pa bo potrebno realizirati. Želim vam vso srečo v soboto in verjamem, da boste osvojili vse tri točke!"

Foto: Boštjan Rous