Petek, 01.04.2022

Po skoraj treh letih spet v slovensko prestolnico: V soboto gostujemo pri Iliriji 1911

V sezoni 2018/19 je imela Ljubljana dva drugoligaša. Bravo je takrat osvojil 2. SNL in od tedaj uspešno nastopa v prvi slovenski nogometni ligi, Ilirija pa je izpadla iz lige in se po dveh letih nastopanja med tretjeligaši letos spet vrnila v šestnajstčlansko drugoligaško tekmovanje. To seveda pomeni, da Beltinci v prejšnjih letih niso potovali v Ljubljano, tokrat pa se v okviru 23. kroga 2. SNL spet podajajo v slovensko prestolnico. Z le eno željo - domov prinesti vse tri točke.

LESTVICA

Trije porazi na štirih tekmah spomladanskega dela so pustili svoje posledice. Beltinci Klima Tratnjek so padli iz zgornje polovice ligaške razpredelnice in sedaj z 28 točkami zasedajo 10. mesto. Do Krke, ki zaseda 8. mesto zaostajajo tri točke, do šestega Primorja pa štiri. Še nekoliko nižje je ljubljanska Ilirija 1911. Zeleno-beli so na 12. mestu s 23 točkami. Z nekaj dobrimi predstavami v zadnjem obdobju so se uspeli oddaljiti od zadnjih dveh mest.

FORMA

Naša ekipa se na gostovanje odpravlja s porazom proti Fužinarju pretekli konec tedna. Korošci, ki jim poveljuje Mihael Bukovec so v Beltincih slavili z 0:3. Tudi naši tokratni gostitelji po zadnjih dveh tekmah ne morejo biti najbolj zadovoljni, čeprav velja omeniti, da so merili moči z močnimi nasprotniki. Potem, ko so Ljubljančani izvrstno krenili v spomladanski del sezone in premagali Krško (2:0) in Gorico (0:1), so v zadnjih dveh tednih klonili proti Krki (0:1) in Rogaški (2:0).

MEDSEBOJNE TEKME

Moštvi sta se doslej srečali na treh medsebojnih obračunih. V sezoni 2018/19, ki je bila za Žute premierna med drugoligaši, so Beltinci bili dvakrat prepričljivo boljši od Ilirije 1911. Ljubljančane so najprej doma po dveh zadetkih Roka Ropoše in enem Jerneja Trstenjaka, Jerneja Tkalca in Luke Ciglariča premagali s kar 5:1 (vrhunci tekme), v gosteh pa so bili po golih Patrika Raduhe in Jana Kristla boljši z 0:2. Letošnji obračun v Športnem parku Beltinci se je končal brez zmagovalca (2:2), za Beltince pa sta zadela Aljaž Antolin in Aleksandar Zeljković.

NASPROTNIK

Pri Iliriji 1911 je pozimi prišlo do kar nekaj sprememb. Upravni odbor Ljubljančanov je januarja na klop pripeljal novega trenerja 41-letnega Marka Babića, ki ima za sabo bogato igralsko kariero. Šiškarji pa so bili dejavni tudi kar se tiče kadrovskih sprememb. Klub je zapustilo veliko igralcev: Igor Džunov, Damjan Jovanović, Filip Janković, Nejc Pušnik, Adam Zagorec, Aldin Čufanovič, Darko Zec (Klagenfurt/Avs), Maj Pavli (Fužinar), Luka Hren (Slovan), Gaber Petric (Šenčur), Marko Klemenčič (Kohfidisch/Avs), Milan Đajić (Brinje Grosuplje) in Anis Jašaragić (Koper). Nove obraze pa so našli v naslednjih igralcih: Filip Nikola Ostojič (Domžale/posoja), Gal Gorenak (Maribor/posoja), Luis Pedro (Nitra/Svk), Matteo Tomiček (Krško) in Stefan Stevanović (Krka). Najboljši strelec Ilirije v tej sezoni je Dejan Djermanović, ki je dosegel šest zadetkov, enega tudi jeseni v Beltincih.

ODSOTNOSTI

Obe ekipi bosta na sobotnem obračunu nekoliko oslabljeni. Domači trener Marko Babić bo pogrešal Naceta Beguša, ki mora odslužiti kazen sedmih rumenih kartonov, iz istega razloga pa tudi Damjan Gajser ne bo mogel računati na novinca v beltinski ekipi Tarika Bagolo.

DELEGIRANJE

Tekmo v Ljubljani, ki se bo v soboto, 2. aprila 2022, ob 16:30 pričela na stadionu Ilirija, bo sodil Anže Jerič iz Cerklja na Gorenjskem, njegova pomočnika bosta Davor Brezar in Miha Kalan, vlogo delegata pa bo opravljal Robert Kranjc. Vremenska napoved za soboto ni ravno obetavna, toda to ne sme biti izgovor - vse zveste navijače vabimo, da se udeležijo gostovanja in pomagajo Žutim do nove gostujoče zmage!

PARI 23. KROGA

Triglav Kranj - Drava Ptuj (petek, 18:30)

Krka - Krško (petek, 19:00)

Gorica - Rogaška (sobota, 15:00)

Brežice Terme Čatež - Nafta 1903 (sobota, 16:00)

Ilirija 1911 - Beltinci Klima Tratnjek (sobota, 16:30)

Fužinar Vzajemci - Jadran Dekani (sobota, 16:30)

Vitanest Bilje - Roltek Dob (nedelja, 16:30)

Rudar Velenje - Primorje (nedelja, 16:30)

Foto: Boštjan Rous