Četrtek, 31.03.2022

Zeljković: V Ljubljani bomo morali za vse tri točke pustiti srce na terenu

Aleksandar Zeljković se je na prejšnji tekmi, ki se je za Žute končala klavrno, vrnil v prvo enajsterico Damjana Gajserja. V preteklih tednih se je namreč ubadal s poškodbo, sedaj pa je, kot pravi sam, spet nared za največje napore. Z njim smo se pogovarjali o razlogih za poraz proti Fužinarju pretekli konec tedna, o rezultatski neuspešnosti na domačih tleh in o tem, kaj bo potrebno storiti, da se iz Ljubljane vrnemo s točkami.

"Okrevanje je potekalo po planu. Zelo sem vesel, da sem se vrnil v ritem po poškodbi, saj sem komaj čakal, da se pridružim soigralcem na terenu. Bolečine več niso prisotne in upam, da bo tako tudi v prihodnje," se je naš centralni branilec uvodoma ozrl na dogajanje v zvezi s poškodbo, ki ga je od nogometnih zelenic oddaljila za nekaj več kot en mesec. Zeljković je tekmi z Biljami in Brežicami presedel na klopi, saj še ni bil popolnoma nared za največje napore, proti Fužinarju pa je srečanje začel v prvi enajsterici. Kljub temu, da se je soigralcem pridružil na zelenici, pa s končnim razpletom tekme ni mogel biti zadovoljen, Korošci so slavili z 0:3: "Mislim, da smo imeli v prvem polčasu stvari dokaj pod nadzorom, saj nasprotniku nismo dopuščali veliko priložnosti, medtem pa svojih žal nismo uspeli realizirati. V nadaljevanju nas je potem presekal prepoceni prejeti zadetek na začetku drugega polčasa. Skušali smo se vrniti v tekmo, a nam tokrat ni uspelo. Tako nismo pokazali karakter, kakšnega je ta ekipa sposobna kazati, ter skupno prejeli tri poceni zadetke."

Že celotno sezono v oči bode podatek, da naši ekipi nikakor ne stečejo rezultati na domačem prizorišču. Žuti so doma dobili le dve tekmi, po drugi strani pa so šesta najboljša gostujoča ekipa prvenstva: "Strinjam se, da letos rezultati na domačem igrišču ne stečejo, čeprav smo na veliko tekmah pokazali karakter in se vračali po zaostankih. Na večini tekem prejmemo prepoceni zadetek, po katerem se moramo potem vračati v tekmo, kar je seveda težko, a smo že dokazali, da smo sposobni tudi tega. Moramo pa v bodoče dvigniti raven koncentracije, da ne bomo prejemali takih zadetkov, na drugi strani igrišča pa moramo svoje priložnosti maksimalno izkoriščati."

Toda obračun s Fužinarjem sedaj ni več v glavah naše članske ekipe. Vse misli so usmerjene le proti sobotnemu spopadu z Ilirijo 1911 v Ljubljani. Pred nami je torej nova priložnost, da nadaljujemo z uspešnimi rezultati na tujih zelenicah: "Na tekmo z Ilirijo 1911 se pripravljamo po planu, mislim, da treniramo dobro. V Ljubljano gremo po vse tri točke, a za uspeh bomo morali dvigniti nivo koncentracije, pokazati karakter ekipe in pustiti srce na terenu, kar pa verjamem, da smo sposobni," je še zaključil 22-letni Aleksandar Zeljković, ki se je v letošnji sezoni nekajkrat izkazal tudi že kot nevarno orožje pred nasprotnikovim golom.

Foto: Boštjan Rous