Sobota, 26.03.2022

Še naprej neučinkoviti na domačem terenu: Fužinar je bil boljši od Beltincev

Po porazu na prvi domači tekmi v letu 2022 proti Biljam, tudi tokrat Žuti niso uspeli priti do točk na domačem prizorišču. Kljub nekaj resnim priložnostim v prvem polčasu naši ekipi ni uspelo doseči zadetka, v nadaljevanju pa so Korošci za hrbet Moćića spravili kar tri žoge. Dvakrat je v polno meril nekdanji napadalec Žutih Mateo Verunica, en zadetek pa je dodal še Miloš Jovičić.

Beltinci Klima Tratnjek - Fužinar Vzajemci 0:3 (0:0)

400 gledalcev; Verunica (49., 89.), Jovičić (84.)

Postava Beltinci: Moćić, Mörec, Zeljković, Bagola, Zorman, Raduha (kap.), Sočič, Džumhur (od 67. Emruli), Pihler (od 75. Maučec), Marič (od 46. Štravs), Grobelnik (od 87. Hartman). Damjan Gajser.

Postava Fužinar: Marčič, Branilović, Pesjak, Katuša (od 67. Krebs), Paradiž, Turičnik M. (od 85. Idrissou), Jovičić (od 85. Krevh), Kovač, Turičnik A. (od 46. Moussinga Mouasso), Verunica (od 90. Grcić), Ferukoski. Mihael Bukovec.

V lepem vremenu se je danes v beltinskem Športnem parku zbralo okrog 400 gledalcev, katerim se zahvaljujemo za obisk in podporo. S tem Beltinci ostajajo na prvem mestu, kar se tiče obiskanosti domačih tekem v tej sezoni. Toda Žuti se jim naposled niso uspeli oddolžiti z novimi točkami, Fužinar je tekmo na koncu dobil z 0:3.

Damjan Gajser je v primerjavi s tekmo v Brežicah tokrat posegel zgolj po eni spremembi. Povratnik po poškodbi Aleksandar Zeljković je na položaju centralnega branilca zamenjal Evgeniya Vinokorova, prvič pa je bil v kadru Žutih tudi Lan Štravs, ki se je pozimi preselil na posojo iz Celja, danes pa je debitiral v beltinskem dresu. Pri gostih so v prvi enajsterici začeli vsi nekdanji člani Beltincev: Mateo Branilović, Jakov Katuša in Mateo Verunica.

Od prvega sodnikovega žvižga smo na zelenici spremljali živahno tekmo, k dobri kulisi pa so z navijanjem pripomogli tudi tako domači kot tudi gostujoči navijači. Prva lepa priložnost za Žute se je zgodila že v 5. minuti, ko je visoko žogo dobro sprejel Gal Grobelnik, ki je stekel proti gostujočim vratom in udaril po žogi, toda Tilen Marčič je strel po tleh ubranil. Pet minut pozneje so bili zelo blizu zadetka tudi Korošci. Po podaji z desne strani so prišli do strela v kazenskem prostoru Beltincev, toda odlično se je naprej s posredovanjem izkazal Stefan Moćić, za tem pa je Vito Mörec žogo izbil. V 14. minuti so imeli Beltinci na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora. Luka Pihler se je odločil za neposredni strel, gostujoči vratar pa je s težavo žogo vseeno uspel izbiti. Še v lepši priložnosti pa se je v 28. minuti znašel Luka Marič. Žuti so z natančnimi podajami zaposlili Mariča, ki se je znašel sam pred Marčičem, toda vratar Fužinarja se je še enkrat več izkazal z obrambo. V 31. minuti je nevarno v protinapad stekel Mateo Verunica, ki je prišel povsem do Moćića, njegov strel pa je v zadnjem trenutku blokiral Aleksandar Zeljković. Pred odhodom na odmor je Stian Džumhur poskusil s strelom po nizki podaji Pihlerja iz kota, toda žoga je zletela čez gol.

Že med odmorom se je domači strateg Gajser odločil za prvo menjavo. V slačilnici je ostal Marič, zamenjal pa ga je Štravs, ki je tako prvič oblekel beltinski dres na uradni tekmi. Toda že kmalu po začetku drugega polčasa so gostje uspeli priti do vodstva. Miloš Jovičić je prodrl v kazenski prostor in poskusil s strelom, odbito žogo pa je nato v mrežo Žutih pospravil Mateo Verunica. Beltinčani so po prejetem zadetku skušali hitro odgovoriti, trudili so se igrati na dolge napade, toda preprosto v drugem polčasu igra več ni stekla. Fužinar je postavil močan obrambni blok, ki ga Žuti niso uspeli prebiti, eno redkih priložnosti je imel Lan Štravs, ki je v 82. minuti po predložku Adisa Emrulija streljal z glavo, toda Marčič ni imel pretiranih težav. V zadnjih minutah so varovanci Gajserja stavili vedno več v napad, na drugi strani pa puščali prostor za protinapade Fužinarja. Slednji so v 84. minuti prišli do drugega zadetka, ko se je med strelce vpisal Miloš Jovičić, končno zmago z 0:3 pa je z drugim golom na tekmi potrdil Mateo Verunica.

Žuti so se s tem porazom spet nekoliko oddaljili od najvišjih mest, trenutno zasedajo 10. mesto na ligaški razpredelnici. Naslednja tekma našo ekipo čaka prihodnjo soboto ob 16:30, ko se bo odpravila na gostovanje v Ljubljano k Iliriji 1911. V želji po novih točkah na tuji zelenici ...

Foto: Boštjan Rous