Sobota, 19.02.2022

V Ižakovcih poraz proti avstrijskemu tretjeligašu Kalsdorfu

Danes je bila pred Beltinčani že sedma pripravljalna tekma v pripravah na spomladanski del sezone. V Ižakovcih so igralci Damjana Gajserja pričakali avstrijski Kalsdorf, ki je bil na koncu boljši z izidom 0:2. Naslednji teden je pred nami že generalka pred prvenstvom.

Sedma pripravljalna tekma, zimske priprave 2022:

Beltinci Klima Tratnjek - Kalsdorf 0:2 (0:1)

Danes ob 14:00 se je na igrišču v Ižakovcih pričela sedma pripravljalna tekma Žutih. Glavni trener Damjan Gajser je imel za obračun s Kalsdorfom obilo težav s sestavljanjem kadra, saj je bilo odsotnih precej igralcev. Od prve minute je v igro poslal naslednjo postavo: Irgolič, Zorman, Bagola, Žaler, Sočič, Štravs, Maučec (kap.), Džumhur, Pihler, Cener in Grobelnik, na klopi pa so na priložnost čakali zgolj Hartman, Marič, Hari in Emruli.

V prvem polčasu so imeli več od igre Avstrijci, ki so imeli tudi večjo posest žoge. Prvič so bili nevarni v 7. minuti, ko so po akciji po desni strani in podaji v kazenski prostor, zatresli okvir gola Irgoliča. Le pet minut pozneje pa jim je uspelo priti tudi do rezultatske prednosti. Igralci Kalsdorfa so imeli na voljo prosti strel z desne strani, predložek pa so po strelu z glavo uspeli pretvoriti v zadetek. V nadaljevanju prvega polčasa se je igra nekoliko umirila. Resnejših priložnosti nismo videli, bilo pa je kar nekaj nenatančnih podaj, predvsem na strani Beltincev. Najbližje zadetku so bili Žuti v 44. minuti, ko je imel Pihler na voljo udarec iz prostega strela na desni strani kazenskega prostora. Potem, ko so vsi pričakovali predložek pred vrata Kalsdorfa, je Pihler poskusil z neposrednim strelom na gol, žoga pa se je nesrečno od vratnice odbila nazaj v igrišče.

Ob polčasu je Gajser reagiral in v igro namesto Zormana, ki je danes igral na desni strani obrambe, poslal Hartmana, namesto Štravsa pa je vstopil Marič. V drugem polčasu so Beltinčani več držali žogo v svoji posesti, toda pretirano nevarni niso bili. S streli so sicer poskušali Džumhur, Grobelnik in Marič, toda poskusi niso bili dovolj nevarni, da bi ogrozili nasprotnikovega vratarja. Zelo blizu zadetku je bil dvakrat tudi novinec Bagola, katerega je po dveh prostih strelih s podajo odlično našel Pihler, toda Bagola žoge v nobenem primeru ni najbolj natančno zadel. V nadaljevanju igre je namesto Cenerja vstopil Emruli, namesto Džumhurja pa še Hari. Gostje so svojo zmago potrdili v 75. minuti, ko so po hitri akciji še drugič poslali žogo za hrbet Irgoliča.

Pred nami je sedaj le še generalka pred nadaljevanjem prvenstva. Prihodnjo soboto bomo doma gostili ekipo Slovenske Bistrice, ki je letos vodilna v 3. SNL vzhod, še teden dni pozneje pa nas že čaka prvi spomladanski krog.

Foto: Boštjan Rous