Sreda, 16.02.2022

V Beltince prihaja znan vratarski priimek: Zveru bosta konkurenco delala Irgolič in Moćić

Na zadnji dan prestopnega roka je prišlo do okrepitev tudi na vratarskem položaju. Potem, ko je postalo jasno, da se Dušan Gyergyek ne bo vrnil v Beltince, je klub poiskal nova vratarja, ki bosta delala konkurenco Domnu Zveru. Za Žute bosta branila Nino Irgolič in Stefan Moćić.

Sredi priprav na spomladanski del sezone je postalo jasno, da se dozdajšnji drugi vratar Žutih Dušan Gyergyek, ki je bil v Beltincih na posoji s strani Mure, ne bo vrnil v beltinski Športni park. Gyergyek je v jeseni zbral dva nastopa v 2. SNL, mrežo je branil na tekmah proti Rudar Velenju in Dravi Ptuj. Dušanu se zahvaljujemo za njegov prispevek in mu želimo veliko sreče na nadaljnji poti!

Zaradi odhoda Gyergyeka je moralo vodstvo kluba hitro zavihati rokave in poiskati njegovo zamenjavo. To jim je uspelo ob koncu prestopnega roka, v Beltince se tako selita dva nova obraza. Nekoliko starejšim poznavalcem nogometa priimek Irgolič nikakor ni nepoznan. Nekoč odlični vratar Janko Irgolič je v preteklosti že branil mrežo Beltincev in sicer takoj po osamosvojitvi Slovenije in ob nastanku prve slovenske nogometne lige. Zdaj se bo trenerju vratarjev Dejanu Nemcu in ostalim članom strokovnega štaba dokazoval njegov sin Nino Irgolič, ki šteje 23 let. Irgolič je bil dolga leta član Maribora, svojo priložnost pa je na vmesnih posojah iskal v Veržeju in švedskem Mjällbyu, v lanski sezoni pa je podpisal pogodbo v ljubljanskem Bravu. Doslej ima zbranih 30 nastopov v 2. SNL in 2 v drugi švedski ligi.

Zraven Irgoliča pa bo konkurenco med vratnicama zaostril tudi še nekoliko mlajši, 20-letni Stefan Moćić, ki prihaja na posojo s strani lendavske Nafte 1903. Močić je bil vzgojen v nogometnih šolah Šampiona in Celja, lansko poletje pa je prestopil v Lendavo. V letošnji sezoni je branil na tekmi proti Iliriji 1911.

Nino in Stefan, dobrodošla v Beltince!