Petek, 04.02.2022

Po treh domačih tekmah tokrat na gostovanje: Jutri odhajamo v Velenje

Žuti so v preteklih dneh odigrali tri domače pripravljalne tekme in sicer proti ZTE II, Fužinarju in St. Anni, sedaj pa se vse do prvenstvene generalke poslavljajo od domače zelenice, kar se tiče tekem. Pred nami so tri gostovanja, že jutri se bomo odpravili v Velenje, kjer se bomo pomerili z nasprotnikom iz 2. SNL velenjskim Rudarjem.

Naša članska ekipa ostaja neporažena v letošnjih zimskih pripravah. Beltinčani so k dvem zmagam (Međimurje, ZTE II) in remiju (Fužinar) sredi tedna dodali še eno zmago. S 4:2 so bili na domačem igrišču boljši od avstrijskega tretjeligaša St. Anne, med strelce pa so se v drugem polčasu vpisali Wesley Lubaki, Chris Cener, Adis Emruli in Evgeniy Vinokorov. Žuti so tako v sredo opravili s polovico predvidenih pripravljalnih tekem, nova pa jih čaka že jutri.

"Pričakujem eno težko tekmo proti nasprotniku, katerega dobro poznamo iz prvenstva. Gre za kvalitetno, mlado in hitro ekipo, zato bo tekma proti njim zagotovo služila kot pravi test pred nadaljevanjem sezone. Gremo pa v Velenje odločno, da ohranimo niz neporaženosti v teh zimskih pripravah," pred tekmo z velenjskim Rudarjem pravi Marko Maučec.

Z Rudarjem se je naša ekipa v letošnji sezoni srečala že dvakrat, kar posledično pomeni, da se moštvi v spomladanskem delu ne bosta več pomerili. Tekmo v Velenju so konec lanskega poletja dobili Žuti in sicer po dveh goli Gala Grobelnika z 1:2. Drugič pa sta se ekipi pomerili prav v zadnjem jesenskem krogu v Športnem parku Beltinci. Velenjski knapi so bili takrat prepričljivo boljši proti oslabljenim Beltinčanom, tekmo so na koncu dobili z izidom 0:3. Za Rudar bo to sicer šele druga pripravljalna tekma v letošnjih pripravah. Prvo so odigrali proti Brežicam in visoko izgubili s 5:2. Obračun se bo jutri pričel ob 14:00 uri, o dogajanju z gostovanja pa boste obveščeni preko klubskih kanalov.

Foto: Boštjan Rous