Četrtek, 03.02.2022

Maučec: Tekma proti Rudarju bo služila kot pravi test pred nadaljevanjem sezone

Četrta pripravljalna tekma v letošnjih zimskih pripravah je prinesla tretjo zmago v letu 2022. Žuti so bili boljši od avstrijske St. Anne z izidom 4:2, misli po tekmi pa je tokrat strnil naš vezist Marko Maučec, kateri je v drugem polčasu tekme opravljal tudi vlogo kapetana.

”Mislim, da smo odigrali eno solidno tekmo, glede na to, da so noge malo težke, kar pa je normalno, saj smo sredi priprav. Bili smo boljši od nasprotnika v vseh segmentih igre. Seveda pa je še vedno veliko prostora za napredek tako v fazi napada, kakor tudi v obrambi, saj prejemamo preveč poceni zadetke”, je povedal Marko Maučec, za katerega so to četrte zimske priprave v Beltincih, saj se je v Športni park preselil ob uvrstitvi Žutih v 2. SNL.

23-letni osrednji vezist je letos zaigral na vseh štirih tekmah v pripravljalnem obdobju, vselej je bil na zelenici vseh 90 minut: ”S svojimi igrami sem dokaj zadovoljen, je pa še ogromno prostora, da izboljšam svojo igro in na ta način še bolj pomagam ekipi.”

Naslednja možnost za dokazovanje ga skupaj s soigralci čaka že v soboto, ko se bomo odpravili na gostovanje k Rudar Velenju. Z velenjskimi knapi smo se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat, ekipi pa sta si razdelili po eno zmago: ”Pričakujem eno težko tekmo proti nasprotniku, katerega dobro poznamo iz prvenstva. Gre za kvalitetno, mlado in hitro ekipo, zato bo tekma proti njim zagotovo služila kot pravi test pred nadaljevanjem sezone. Gremo pa v Velenje odločno, da ohranimo niz neporaženosti v teh zimskih pripravah,” je še zaključil Maučec.

Foto: Boštjan Rous