Petek, 29.05.2015

Napovednik: Na sporedu predzadnji krog

Prvenstvo se približuje koncu, v boju za naslov prvaka pa postaja vse bolj vroče. V nedeljo v športni park prihaja ekipa Čarde, vsi pa bomo tudi z zanimanjem spremljali srečanje med Gradom in Odranci.

Tokrat bodo vse tekme odigrane v nedeljo ob istem času, in sicer ob 17:30. Za Žute bo ta krog izjemnega pomena, saj so še vedno v igri za naslov prvaka. Vse niti pa pa v rokah drži Grad, ki bo tokrat gostil Odrance. Ob zmagi proti ekipi Čarde ter porazu ali neodločenem izidu Odrancev, bi se odločitev o naslovu prvaka prestavila v naslednji, zadnji krog, kjer bi se neposredno udarili Odranci in Beltinci v boju za prvo mesto.

Ampak gremo lepo po vrsti. Žuti morajo neglede na vse ostalo, najprej v tem krogu opraviti svojo domačo nalogo in to je zmaga proti Čardi. Gostje prihajajo v športni park povsem razbremenjeno, saj imajo že zagotovljen obstanek v ligi. Po drugi strani, si pa Žuti ne smejo privoščiti spodrsljaja, saj bi to pomenilo konec upov o naslovu prvaka. Čarda je na papirju lahek nasprotnik, ki ga pa nikdar ne gre podcenjevati.

Najbolj zanimivo srečanje bo pa tokrat pri Gradu. Grad je prav v prejšnjem krogu moral priznati premoč Žutim, vendar so pokazali kot težak in nepredvidljiv nasprotnik. Klub zaostanku treh golov po polčasu, so se uspeli v drugem polčasu približali na gol zaostanka in poskrbeli za napeto končnico. Tokrat bodo gostili vodilne Odrance, ki imajo namen že v tem krogu potrdili naslov prvaka. Vendar to bo vse prej kot lahko. Grad je na domačem terenu izjemno težak nasprotnik, pravtako je še tudi v igri za končno tretje mesto. Zato lahko pričakujemo napeto srečanje.

Upajmo, da še ta konec tedna ne bo postregel s končno odločitvijo in se bo naslov prvaka odločil na najboljši možni način, z neposednim srečanjem vodilnih ekip v zadnjem krogu. Za kaj takega je v nedeljo potrebna zmaga proti Čardi ter poraz ali neodločen izid Odrancev. V primeru poraza Odrancev bi v zadnjem krogu zadostovala zmaga Beltincev, v primeru neodločenega izida pa zmaga Beltincev z vsaj tremi goli razlike.

Vsi vljudno vabljeni v nedeljo ob 17:30 v športni park. Za vse tiste, ki se tekme ne boste mogli udeležit, bomo pa kot ponavadi pripravili neposreden prenos rezultata v živo na naši spletni strani.