Nedelja, 16.01.2022

Tadej Apatič po začetku priprav: Že letos smo sposobni presenetiti marsikoga

Potem, ko je prvi teden zimskih priprav za nami, je dogajanje v klubu javnosti predstavil naš športni direktor Tadej Apatič, ki je sodeloval v pogovoru na Murskem valu. Spregovoril je o začetku priprav, o spremembah v igralskem kadru, o nadaljevanju prvenstva in o ambicioznih ciljih.

... o začetku priprav v letu 2022

S treningi smo začeli v ponedeljek, 10. januarja 2022. V bistvu smo začeli dokaj zgodaj, saj s prvenstvom nadaljujemo šele v začetku marca, tako da so pred nami skoraj dvomesečne priprave. Kolikor vem številne druge ekipe v ligi s pripravami začenjajo s pričekom naslednjega tedna ali pa še kasneje.

... o sestavi igralskega kadra

Ekipa je sestavljena nekje v 85-90 odstotkih, to pomeni, da konstantno trenira 16 igralcev. Glede na to, da je do konca sezone le še dvanajst tekem, je želja kluba oziroma trenerja, da imamo kader sestavljen iz 20 igralcev v polju + vratarji. Še vedno smo sredi sestavljanja ekipe, verjamem pa, da bo v roku dveh tednov ekipa več ali manj formirana. Imamo ekipo sestavljeno večinoma iz domačih igralcev, s katerimi želimo nadaljevati sodelovanje. Klub so doslej zapustili le Ivo Balažic, Hrvoje Kudumija in Tilen Klobasa, kateri so izrazili željo po večji minutaži, vsem se ob tej priložnosti tudi zahvaljujem za ves prispevek. Želimo pa obstoječi kader nadgraditi z igralci, ki bodo prišli na posojo iz prvoligaških moštev. Trenutno smo v dogovarjanju s tremi prvoligaškimi klubi. Od prihodov lahko zaenkrat potrdim povratek Žige Hartmana s posoje, ekipi se bo priključil tudi Evgeniy Vinokorov, ki bo prišel na posojo iz Mure, z nami pa trenirata še Adis Emruli in vratar Polane Gašper Šaruga, katera se skušata dokazati glavnemu trenerju. Stian Džumhur je trenutno še na pripravah v Celju, Dušan Gyergyek pa trenira pri Muri. Še vedno je vse odprto glede Aljaža Antolina, katerega želimo zadržati v svojih vrstah do konca sezone, je pa vse odvisno od želje Maribora in od tega ali bo Aljaž prišel v njihove kombinacije za spomladanski del ali ne.

... pred prvo prvenstveno tekmo v letu 2022 proti Triglavu

Triglav Kranj je trenutno pri vrhu lestvice 2. SNL. Če se spomnim na tekmo s Triglavom v jesenskem delu sezone, ko so Kranjčani gostovali v Beltincih, lahko povem, da smo bili takrat vsaj enakovredni, če ne boljši tekmec. Na koncu je sicer odločil evrogol Triglava, ki je potem pomenil, da so gostje odnesli vse tri točke s seboj. Marca pa v Kranju pričakujem eno zelo dobro in odprto tekmo, predvsem pa neko nagradnjo z jesenskega dela sezone iz naše strani.

... o ciljih v spomladanskem delu

Naše ambicije so višje od trenutnega stanja na lestvici. Imamo ambicioznega trenerja, tudi igralci so motivirani za nadaljevanje prvenstva. Mogoče so ti cilji za nekoga malo previsoki, ampak po tem, kar smo videli v jesenskem delu sezone, predvsem ker nam morda za prikazano celo manjka nekaj točk, so uresničljivi. Če bomo nadaljevali s svojim delom in s svojo vizijo, verjamem da smo sposobni že letos presenetiti marsikoga.

Foto: Lado Vavpetič