Četrtek, 02.12.2021

Jesenski del sezone 2021/22 skozi številke

Naša članska ekipa je pretekli teden zaključila z jesenskim delom prvenstva in se odpravila na zimski odmor. Spomladanski del sezone se bo pričel marca, še prej nas čakajo zimske priprave, preden pa misli usmerimo na pomlad, si še enkrat osvežimo spomin o dogajanju v prvem delu letošnje sezone.

Rezultatska uspešnost

Beltinci so v jesenskem delu sezone odigrali 18 prvenstvenih tekem, na katerih so dosegli 6 zmag (Rudar Velenje, Brežice, Rogaška, Krško, Drava Ptuj, Primorje), 7 remijev (Drava Ptuj, Primorje, Ilirija, Gorica, Krka, Jadran Dekani, Dob) in 5 porazov (Triglav Kranj, Bilje, Fužinar, Nafta 1903 in Rudar Velenje). Ekipa Damjana Gajserja je dosegla 23 zadetkov, prav toliko pa jih je tudi prejela.

Žuti so letos precej bolje igrali v gosteh kot doma. Na lestvici domačih tekem so v spodnjem delu lestvice, čeprav so na devetih tekmah izgubili zgolj dvakrat. Glavni razlog za to so predvsem številni remiji, Beltinci so doma tekme petkrat končali neodločeno. Velja pa naša zasedba za eno najboljših ekip na gostovanjih. Po sicer še ne povsem popolnem jesenskem delu so na lestvici gostujočih tekem na visokem petem mestu.

Najvišjo zmago so Beltinci dosegli v 12. krogu na gostovanju v Krškem, ko so slavili s kar 0:3 (Cener, Pihler, Hari), najvišji poraz pa v 5. krogu, ko je bilo domače Bilje boljše z 4:0.

Minutaža

Domači strateg Damjan Gajser je v dobri prvi polovici sezone priložnost za igro namenil vsem 23 igralcem v letošnjem igralskem kadru. Edina, ki sta zaigrala na vseh 18 tekmah sta Gal Grobelnik in Luka Pihler. Sicer pa ima najvišjo minutažo Aleksandar Zeljković, ki je odigral 1.530 minut, na drugem mestu je Domen Zver z 1.468 minutami, na tretjem pa kapetan Patrik Raduha, ki je na zelenicah 2. SNL preživel 1.383 minut.

Odigrane tekme v jesenskem delu sezone:

18 Grobelnik, Pihler

17 Zeljković, Zver, Marič

16 Mörec, Sočič, Raduha, Džumhur

15 Cener, Hari

14 Žaler

13 Antolin

12 Maučec, Klobasa

10 Rantaša, Kudumija

7 Kaučič

5 Balažic

4 Kuzma, Andrejč

2 Zorman, Gyergyek

Strelci

V jesenskem delu prvenstva je naše moštvo doseglo 23 zadetkov. Na vrhu klubske lestvice strelcev je končal Gal Grobelnik s 5 zadetki, sledita mu Aleksandar Zeljković in Aljaž Antolin s štirimi, Chris Cener in Luka Marič pa sta zaenkrat pri treh. Po en gol so prispevali še Marko Maučec, Vito Mörec, Luka Pihler in Luka Hari.

Klubski strelci v jesenskem delu sezone:

5 Grobelnik

4 Zeljković, Antolin

3 Cener, Marič

1 Maučec, Mörec, Pihler, Hari

Prazna mreža

Štirikrat v tej sezoni je naš vratar Domen Zver skupaj s soigralci zaklenil svoja vrata. Beltinci niso prejeli zadetka dvakrat proti Primorju Ajdovščini in po enkrat proti Rogaški in Krškemu. Na teh tekmah so dosegli tri zmage in remi.

Na drugi strani smo brez doseženega zadetka ostali na petih tekmah in sicer proti Primorju (remi), Triglav Kranju (poraz), Biljam (poraz), Nafti 1903 (poraz) in Rudar Velenju (poraz).

Kartoni

Igralski kader je doslej v sezoni prejel 45 rumenih kartonov in 1 rdeči karton. Največ rumenih je prejel Patrik Raduha, ki je pri sedmih, zaradi česar je moral izpustili dve prvenstveni tekmi. S petimi pa mu sledita Marko Maučec in Luka Sočič. Slednji je tudi edini, ki je bil to jesen izključen in sicer na zadnjem gostovanju v Ajdovščini.

Prejeti rumeni kartoni v jesenskem delu sezone:

7 Raduha

5 Maučec, Sočič

4 Zeljković, Pihler

3 Cener, Klobasa

2 Antolin, Džumhur, Balažic, Kuzma

1 Grobelnik, Mörec, Žaler, Kudumija, Zorman, Gyergyek

Obiskanost tekem

Žuti se lahko po končani jeseni pohvalijo z najboljšo obiskanostjo domačih tekem v ligi. Na devetih domačih tekmah se je skupno na tribunah Športnega parka Beltinci zbralo 3.350 gledalcev, kar nekaj podpore pa so beltinski nogometaši imeli tudi na nekaterih gostovanjih. Prekmurski derbi med Nafto 1903 in Beltinci Klimo Tratnjek, ki je bil odigran v Lendavi, je bil druga najbolj obiskana tekma dosedanjega poteka sezone (900 gledalcev).

Nekaj statističnih zanimivosti

  • Beltinci so v zadnjem jesenskem krogu proti Rudar Velenju odigrali že 90. drugoligaško tekmo, odkar so se v sezoni 2018/19 preselili v 2. SNL.

  • Domen Zver je jeseni presegel mejo 100 odigranih tekem za Beltince in je med trenutnimi člani kluba na vrhu v tem statističnem segmentu (107 tekem), sledi pa mu Patrik Raduha (90). Na vrhu skupne lestvice po letu 2006 je Jernej Tkalec (181).

  • Dušan Gyergyek, Marin Rantaša, Žan Žaler in Luka Hari so v beltinskem dresu debitirali na članskem nivoju.

  • Glavni trener Damjan Gajser je v jesenskem delu sezone prejel pet rumenih kartonov, zaradi česar tri tekme ni smel voditi z roba zelenice. Takrat je njegovo vlogo prevzel pomočnik trenerja David Vinkovič.

  • Aleksandar Zeljković, Domen Zver, Patrik Raduha, Gal Grobelnik, Luka Sočič, Aljaž Antolin, Žan Žaler in Chris Cener so v tej sezoni 2. SNL presegli mejo 1.000 odigranih minut.

Foto: Boštjan Rous