Sobota, 27.11.2021

Poraz proti Rudar Velenju za zaključek jesenskega dela sezone

Precej oslabljena ekipa Beltincev je danes na domačem igrišču v zahtevnih pogojih za igro gostila Rudar iz Velenja, ki je na koncu slavil visoko zmago z 0:3 in se na lestvici točkovno izenačil z Žutimi. S to tekmo se je zaključil jesenski del sezone za našo ekipo, ki sedaj odhaja na zasluženi oddih.

Sobota, 27. 11. 2021 ob 13:30, 18. krog 2. SNL

Beltinci Klima Tratnjek - Rudar Velenje 0:3 (0:2)

300 gledalcev; Saramago 22., 40., Batistić 57.

Beltinci: Zver, Kudumija (od 21. Andrejč, od 61. Maučec), Zeljković, Žaler, Balažic (od 46. Klobasa), Rantaša, Antolin, Mörec (od 86. Hari), Pihler, Džumhur (od 61. Cener), Grobelnik. Pomočnik trenerja: D. Vinkovič.

Rudar: Žiger, Tubić, Rudonja, Jovanović, Jovan, Jukić, Batistić, Hrovat, Spudić, Vošnjak, Saramago. Trener: M. Petrović.

V zadnjem jesenskem krogu letošnjega drugoligaškega prvenstva sta se v Športnem parku pomerila Beltinci Klima Tratnjek in Rudar Velenje. Po petkovem deževju so bile razmere za igro danes precej zahtevne, zato pretirano lepe nogometne predstave niti ni bilo za pričakovati. Damjan Gajser je moral zaradi kazni tekmo znova spremljati s tribune, ekipo je z roba igrišča vodil pomočnik David Vinkovič. Zaradi kartonov sta tokrat manjkala tudi Luka Sočič in Patrik Raduha.

Na začetku tekme so Velenjčani hitro prevzeli rahlo pobudo na igrišču. Prvič so bili nevarni v 9. minuti, ko je Brian Sousa Saramago po predložku z desne strani sprožil z glavo, Domen Zver pa je uspel žogo odbiti čez prečko v kot. V 19. minuti pa so se začele prve težave za Beltince. Hrvoje Kudumija se je poškodoval in tako predčasno zaključil s tekmo, namesto njega pa je vstopil Alen Andrejč. Takoj ob menjavi pa je sledilo vodstvo gostov. Po napaki beltinske obrambe je Brian Sousa Saramago preigral Zvera in poslal žogo v nebranjena vrata za 0:1. Po prejetem zadetku so Žuti skušali hitro odgovoriti, toda v napadu tokrat nikakor ni steklo. Najbližje golu v prvem polčasu je bil Gal Grobelnik, ki je hitro stekel v protinapad, njegov strel pa so gostje odbili v kot. Pred odhodom na odmor pa je sledil nov hladen tuš za Beltinčane. Po predložku je odlično sprožil zelo razpoloženi Brian Sousa Saramago in tako zabil svoj drugi gol za prednost z 0:2.

Tudi v nadaljevanju smo spremljali podobno sliko kot v prvem polčasu. Že v 51. minuti je imel Brian Sousa Saramago priložnost še za svoj tretji gol, Beltinčani pa so žogo vseeno uspeli izbili v kot. So pa se Velenjčani veselili pet minut pozneje, ko so s hitrimi podajami izigrali obrambo Žutih, Vito Batistić pa je zadel za 0:3. Najlepšo priložnost za znižanje prednosti so imeli Beltinci v 63. minuti, ko je Gal Grobelnik lepo zaposlil Luko Pihlerja, slednji je s strelom že premagal Karla Žigerja, na koncu pa je veselje preprečila vratnica. Priložnost za častni gol se je potem v 75. minuti ponudila še Galu Grobelniku, tudi on je že preigral Žigerja, žogo pa so preden bi končala v golu gostje izbili.

Beltinci tako jesenski del sezone končujejo s porazom na domači zelenici, s katerim so vsaj začasno padli na 7. mesto na prvenstveni razpredelnici. Končna podobna lestvice bo sicer znana šele po dveh tednih, ko se bodo odigrale še vse preložene tekme, Žuti pa se že sedaj odpravljajo na zaslužen oddih. Kljub porazu na zadnji tekmi so lahko zelo zadovoljni s svojimi predstavami v celotnem jesenskem delu sezone. Sedaj je čas za počitek in analize, na tribunah Športnega parka pa se vidimo spet v začetku naslednjega leta.

Foto: Boštjan Rous