Sreda, 24.11.2021

Leto zaključujemo z domačo tekmo proti Rudarju

Beltinski nogometaši bodo v soboto ob 13:30 odigrali še zadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva. Po zmagah proti Dravi Ptuj in Primorju so pričakovanja tudi pred tekmo z Rudarjem visoka. Žuti se bodo še enkrat več potrudili, da vknjižijo nove tri točke, pri tem pa upajo tudi na podporo s strani navijačev.

LESTVICA

Pogled na lestvico je trenutno za vse pristaše Beltincev zelo lep. Žuti se nahajajo na 5. mestu z zgolj tremi točkami zaostanka za tretjeuvrščeno Rogaško. Rudar pa je medtem po nekaj slabih rezultatih padel na 9. mesto, točkovno pa prav tako ne zaostaja veliko. Beltinci imajo 25 točk, Velenjčani pa 22.

FORMA

Žuti so po porazu na prekmurskem derbiju začeli nov niz neporaženosti, ki sedaj traja tri tekme. Po nekoliko nesrečnem remiju z Dobom so zanesljivo slavili proti Dravi Ptuj s 3:1 in proti Primorju z 0:2. Vzdušje v nasprotnem taboru pa je nekoliko drugačno. Rudar Velenje je v zadnjem času padel v rezultatsko krizo, saj je na zadnjih petih tekmah vknjižil zgolj eno točko (štirje porazi in remi). V zadnjem krogu so bili proti Rogaški zelo blizu zmage, saj so vodili že z 2:0, na koncu pa je Slatinčanom uspel izjemen preobrat, saj so tekmo dobili z 2:3.

MEDSEBOJNE TEKME

Od ponovne ustanovitve kluba leta 2006 sta se Beltinci in Rudar Velenje srečala le dvakrat, obakrat v letošnjem koledarskem letu. V sklopu prejšnje sezone so aprila Žuti na stadionu Ob jezeru slavili po golu Jakova Katuše z 0:1, v letošnji sezoni pa so bili boljši z izidom 1:2, ko je z dvema goloma zablestel Gal Grobelnik.

Sta pa se kluba seveda v daljni preteklosti borila tudi v 1. SNL. Med slovensko elito sta odigrala 26 medsebojnih tekem, precej uspešnejši pa so bili knapi. Rudar je dobil 14 tekem, Beltinci zgolj štiri, osem tekem pa se je končalo neodločeno. Nazadnje je Rudar gostoval v Beltincih 12. 3. 2000, ko je slavil z 1:2, enega od zadetkov gostov pa je dosegel tudi naš sedanji trener Damjan Gajser.

NASPROTNIK

Moštvo Rudarja iz Velenja, ki ga v tej sezoni s klopi vodi izkušeni Milan Petrović, je v prvenstvo krenilo slabše od pričakovanj. Na prvih treh tekmah so nanizali tri poraze, nato pa so povsem obrnili zgodbo in nanizali še tri zaporedne zmage. Potem, ko so končno ujeli pravo formo, so se kmalu približali najvišjim mestom na ligaški razpredelnici, toda v zadnjem času se spet ubadajo z nekaj slabšimi rezultati. Njihova ekipa je podobno kot beltinska zelo mlada, najstarejši med knapi je kapetan Gašper Hrovat, ki šteje 23 let. V svojih vrstah imajo letos zelo učinkovitega Briana Souso Saramanga, ki je že pri desetih golih v 2. SNL.

NEKDANJI NOGOMETAŠI

V dresu Velenjčanov igra tudi levi bočni igralec Luka Verbič, ki je v lanski sezoni nosil beltinski dres. V žutem dresu je zbral 20 nastopov in 1 zadetek (18 tekem in gol v 2. SNL ter 2 tekmi v Pokalu Union).

ODSOTNOSTI

Medtem, ko Rudar tokrat nima težav s kaznovanimi igralci, jih ima glavni trener naše ekipe Damjan Gajser nekoliko več, saj zaradi petega prejetega rumenega kartona na tekmi v Ajdovščini spet ne bo smel voditi ekipe z roba igrišča. Zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi bo tokrat le na tribuni Luka Sočič, zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov (7) pa bomo pogrešali tudi kapetana Patrika Raduho.

DELEGIRANJE

Tekmo, ki se bo v soboto pričela ob 13:30 bo sodil glavni sodnik Uroš Rađević, njegova pomočnika bosta Uroš Benc in Mitja Jonke, naloge delegata pa bo opravljal Robert Krajnc. Za vstop na tekmo je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, srečanje pa se lahko spremlja izključno iz sedišč na tribuni.

PARI 18. KROGA

Gorica – Brežice 1919 (petek, 13:30)

Jadran Dekani – Primorje (sobota, 13:00)

Beltinci Klima Tratnjek – Rudar Velenje (sobota, 13:30)

Rogaška – Triglav Kranj (sobota, 13:30)

Nafta 1903 – Drava Ptuj (sobota, 13:30)

Ilirija 1911 – Fužinar Vzajemci (sobota, 13:30)

Krka – Vitanest Bilje (nedelja, 13:30)

Krško – Roltek Dob (nedelja, 13:30)

Foto: Boštjan Rous