Ponedeljek, 22.11.2021

Grobelnik v zaključku jesenskega dela ujel strelsko formo

Po tekmi v Ajdovščini imamo na vrhu klubske lestvice strelcev v tej sezoni novo ime. To je postal 20-letni napadalec Gal Grobelnik, ki se je na zadnjih dveh tekmah izkazal s tremi doseženimi goli.

Gal Grobelnik se je v Beltince preselil na začetku aktualne sezone, potem ko je v prejšnji sezoni navduševal v dresu celjskega Šampiona in bil tudi prvi strelec 3. SNL vzhod. Tudi na prvenec v beltinskem dresu mu ni bilo treba čakati dolgo, saj se je že v 3. krogu proti Rudar Velenju ob zmagi 1:2 dvakrat vpisal med strelce. Po tej tekmi pa potem Grobelniku, kljub pomembnemu prispevku na vseh preostalih tekmah v 2. SNL ni več uspelo premagati nasprotnikovih vratarjev. Strelski post je trajal dvanajst tekem, toda v zaključku jesenskega dela sezone ga je mladi napadalec uspel prekiniti in potrditi dobro formo. Po golu proti Dravi je dodal še dva v Ajdovščini: »Za napadalca je najbolj pomembna samozavest in s temi tremi goli sem si jo zagotovo vsaj malo dvignil. Če pogledam širšo sliko, s svojo učinkovitostjo sicer nisem najbolj zadovoljen. Sedaj bi mi bilo veliko lažje igrati tekme v nadaljevanju, toda čaka nas le še zadnja tekma nato pa premor, ki bo po drugi strani tudi prišel prav, da se najprej dobro odpočijemo, nato pa pripravimo na spomladanski del sezone in pa na borbo za visoka mesta na lestvici.«

Proti Primorju mu je še drugič v sezoni uspelo na eni tekmi doseči dva zadetka, ki sta na koncu vodila ekipo do zmage: »Za nami je zelo težka tekma. Še ena tekma, ki smo jo odigrali na zelo visokem nivoju in po kateri smo domov odšli s tremi točkami, kar je najbolj pomembno. Zmaga je bila še toliko slajša, saj je bila tekma zelo specifična. Čeprav smo 60 minut igrali z igralcem manj, smo garali v obrambi ter srečanje pripeljali do konca brez prejetega zadetka.«

Gal ni pozabil niti na nekaj navijačev Žutih, ki so se odpravili na dolgo gostovanje in podpirali ekipo skozi celotno tekmo: »Naši navijači so bili fantastični. Zagotovo njihova podpora veliko pripomore k uspehu ekipe, saj smo tudi zaradi njih še toliko bolj nepopustljivi v vsakem duelu, brez njih bi zagotovo bilo nekoliko težje. Zato bi se jim rad zahvalil za takšno podporo in ker so prišli tako daleč in navijali za nas,« je zaključil 20-letnik, ki je letos zaigral na vseh tekmah.

V soboto ob 13:30 pa ne pozabite še zadnjič v letu 2021 priti v Športni park Beltinci! Žute čaka še ena zahtevna tekma proti Rudar Velenju, katerega pa so letos že uspeli premagati. Pomagajmo Galu in soigralcem zaključiti odličen prvi del sezone z zmago!

Foto: Boštjan Rous