Sobota, 20.11.2021

Tudi z igralcem manj do zanesljive zmage

Danes se je naša ekipa podala na zadnje gostovanje v letu 2021 k Primorju v Ajdovščino. Žuti so od 32. minute naprej igrali brez izključenega Sočiča, a so po dveh golih Grobelnika in po borbeni predstavi ob podpri svojih navijačev na koncu vknjižili vse tri točke.

Sobota, 20. 11. 2021 ob 13:30, 17. krog 2. SNL

Primorje Ajdovščina – Beltinci Klima Tratnjek 0:2 (0:1)

150 gledalcev; Grobelnik 9., 53.

Primorje: Primorje: Pintol, Dobnikar, Itrak (od 58. Kuraj), Jakopović, Šolaja, Džuzdanović, Zavnik, Badžim, Bobarić (od 72. Perko), Čakš (od 72. Štrukelj), Jalinous (od 58. Nagode). Trener: B. Lučić.

Beltinci: Zver, Sočič (od 25. Mörec), Zeljković, Žaler, Rantaša (od 88. Balažic), Raduha, Antolin, Marič, Pihler (od 71. Klobasa), Džumhur (od 71. Andrejč), Grobelnik (od 88. Hari). Trener: D. Gajser.

Žuti so se v sobotnem jutru odpravili na nekaj več kot dve in pol urno pot proti Ajdovščini, kjer jih je okoli poldneva pričalo sončno vreme in dobri pogoji za igro. Na pot se je tokrat odpravila tudi manjša skupina navijačev, ki pa je glasno bodrila Žute skozi celotno tekmo. Trener Damjan Gajser je po tekmi z Dravo tokrat postregel z dvema spremembama v prvi postavi. Med vratnici je ponovno stopil Zver, ki je zamenjal Gyergyeka, v obrambo pa se je po odsluženi kazni vrnil Zeljković.

Žuti so odločno vstopili v srečanje in si hitro priborili prvo priložnost. V 7. minuti je Luka Pihler s podajo v prostor poskusil zaposliti Gala Grobelnika, toda domači vratar je bil hitreje po žogi in končalo se je brez strela. Že dve minuti pozneje pa je Galu Grobelniku uspelo Denisa Pintola premagati in Žuti so hitro prišli do vodstva v Ajdovščini. Po prejetem golu so začeli bolj pritiskati tudi domačini. Nevarni so bili predvsem po udarcih iz kota, toda resneje jim vseeno ni uspelo ogroziti Domna Zvera. Že v 25. minuti pa so se začele prve težave za Beltince. Poškodbo je po štartu domačih utrpel Luka Marič, ki tekme ni mogel nadaljevati, zamenjal pa ga je Vito Mörec. Toda že nekaj minut pozneje, v 32. minuti, je Damjan Gajser ostal še brez Luke Sočiča, ki mu je glavni sodnik pokazal drugi rumeni karton in hkrati rdečega, to pa je posledično pomenilo, da so Žuti morali preostanek tekme odigrati z igralcem manj. Rdeče-črni so potem, ko so bili v številčnejši premoči prevzeli pobudo na terenu, najbližje izenačenju pa so bili v zadnji minuti polčasa, ko so zapretili po kotu, Aljaž Antolin pa je razčistil z golove črte.

V drugem polčasu so imeli prvo priložnost domači. Matic Zavnik je sprožil z razdalje, močan strel pa je na koncu končal za vrati Beltincev. Ker so Ajdovci preživeli veliko časa na polovici Žutih, so posledično puščali kar nekaj prostora za morebitne protinapade naši ekipi. Enega od teh je v 54. minuti izkoristil Gal Grobelnik, ki je pobegnil domači obrambi in še drugič na tekmi premagal domačega vratarja za povišanje prednosti. Približno deset minut pozneje je imel Grobelnik na nogi še tretji zadetek, toda po podaji Luke Pihlerja je meril mimo druge vratnice Pintola. V zadnjih dvajsetih minutah so se Beltinčani posvetili predvsem branjenju, kjer so bili zelo uspešni. Kljub terenski premoči Primorja, si slednji niso uspeli pripraviti veliko zaključnih udarcev, ko je do katerega prišlo pa je bil zmeraj na mestu Domen Zver. V zaključku bi Beltinci lahko prišli še do tretjega gola. Sam je proti vratarju v 83. minuti krenil Tilen Klobasa, toda domači so ga ravno v zadnjem trenutku pred strelom zaustavili. Omenimo lahko še strel Luke Badžima v 86. minuti, ki je za las zgrešil vrata Žutih. To pa je pomenilo veselje ob šesti prvenstveni zmagi in nadaljevanje novega niza neporaženosti.

Beltinci so s to zmago vsaj do jutri skočili na visoko 4. mesto v ligi, še enkrat več pa so se izkazali z veliko borbenostjo in požrtvovalnostjo. Jesenskega dela sezone pa še ni konec. Prihodnjo sezono nas čaka še zadnje dejanje v letu 2021, ko v Športni park Beltinci prihaja Rudar iz Velenja. Današnja zmaga je prav gotovo lepo vabilo, da pomagate Žutim do vseh treh točk tudi na zadnji tekmi v letu.

Foto (prva slika): Doris Slemič