Ponedeljek, 15.11.2021

Gyergyek prvič branil celotno tekmo v 2. SNL

Vratar Dušan Gyergyek, ki se je naši ekipi pridružil pred letošnjo sezono, se je proti Dravi Ptuj prvič pojavil v prvi postavi Žutih, večino tekme pa je sicer branil že v začetku sezone v Velenju, ko se je tekom obračuna z Rudarjem poškodoval prvi vratar Domen Zver.

Dušan Gyergyek se je v Beltince poleti preselil na posojo s strani prvoligaške Mure. Po končanem mladinskem stažu se letos privaja na članski nivo, v aktualni sezoni pa je doslej branil na dveh tekmah. Prvič je vstopil s klopi v 3. krogu v Velenju, ko se je v 27. minuti poškodoval Domen Zver. Žuti so takrat premagali Rudar z 1:2 , zmage pa se je Gyergyek s soigralci veselil tudi prejšnjo soboto proti Dravi Ptuj, ko je prvič tekmo začel v prvi enajsterici: "Tekma je bila težka, tako kot vsaka v 2. SNL. Vedeli smo, da ne smemo podcenjevati nasprotnika. Dobro smo se prilagodili na mehek teren, saj smo večino časa mi imeli žogo v posesti. Glede rezultata mislim, da bi sicer lahko bil višji v našo prid, saj smo imeli še kar nekaj obetavnih priložnosti, ampak edino pomembno je, da smo na koncu osvojili vse tri točke."

20-letni vratar letos večinoma čaka na priložnost s klopi, zato je vsake ponujene priložnosti vesel, kljub zmagi proti Dravi, pa je prepričan, da lahko prikaže še boljše predstave: "Lahko bi bilo boljše, v nekaterih situacijah bi moral izbrati drugo rešitev, ki bi bila bolj pravilna in bi si tako olajšal delo. Žal mi je za prejet gol, pri katerem bi lahko odreagiral boljše. Videlo se je v teh situacijah, da mi manjkajo tekme oziroma izkušnje, ampak sem še mlad in verjamem, da bo to vse prišlo."

"Na obeh tekmah do konca jesenskega dela je naš cilj jasen – to sta zmagi oziroma čim večji izkupiček točk, ki smo jih nesrečno izgubili na nekaterih prejšnjih tekmah. Bo pa še posebej težko, saj smo kadrovsko oškodovani zaradi poškodb. Ampak imamo dovolj kvalitete, da odločamo tekme tudi tako, kar smo dokazali z našimi dosedanjimi nastopi. Moramo samo obdržati to zbranost in pristop na tekmah tako kot smo ju doslej, poslušati trenerjeva navodila in upam, da bomo imeli tudi malo nogometne sreče, ki nam je na nekaterih tekmah zmanjkala," je zaključek jesenskega dela še pokomentiral Gyergyek.

Foto: Boštjan Rous