Sobota, 13.11.2021

Trije goli v mreži Ptujčanov dovolj za novo zmago

Drugo polovico prvenstva so Beltinci doma začeli proti Dravi Ptuj in jo zanesljivo premagali s 3:1. Junak srečanja je bil Luka Marič, ki se je izkazal z dvema zadetkoma, enega pa je dodal še Gal Grobelnik. Žuti so tako vknjižili svojo peto prvenstveno zmago v tej sezoni.

Sobota, 13. 11. 2021 ob 13:30, 16. krog 2. SNL

Beltinci Klima Tratnjek – Drava Ptuj 3:1 (2:1)

300 gledalcev; Grobelnik 11., Marič 45., 85.; Rogina 28.

Beltinci: Gyergyek, Sočič, Žaler, Kudumija, Rantaša, Raduha (od 87. Maučec), Antolin, Marič, Pihler, Džumhur (od 61. Mörec), Grobelnik. Pomočnik trenerja: D. Vinkovič.

Drava: Poljanec, Šlamberger, Drevenšek, Rogina (od 83. Šabeder), Dobnik, Bozgo, Kahrimanović, Penič (od 46. Baligač), Vogrinec, Čeh (od 63. Janežič), Kraner (od 72. Krušič). Trener: A. Kvas.

V hladnem zgodnjem popoldnevu so Žuti to soboto doma pričakali ekipo Drave Ptuj, ki na ligaški razpredelnici zaseda zadnje mesto. Ekipo je tokrat s klopi vodil pomočnik trenerja David Vinkovič, glavni trener Damjan Gajser pa je zaradi kazni 4 prejetih rumenih kartonov ostal na tribuni. V primerjavi s prejšnjo tekmo proti Dobu je v postavi prišlo do nekaj sprememb. Drugič v tej sezoni in sploh prvič od prve minute je med vratnicama dobil priložnost Gyergyek, poleg Zvera pa tokrat ni bilo v prvi enajsterici še Zeljkovića, ki ga je zamenjal Kudumija in pa Cenerja, namesto katerega je priložnost za igro dobil Džumhur.

Žuti so v tekmo vstopili zelo napadalno in si hitro podredili nasprotnika. Že v uvodnih minutah sta se v lepih priložnostih znašla Stian Džumhur in Aljaž Antolin, toda gostujoči vratar Uroš Poljanec je bil obakrat na mestu. Do prvega zadetka na tekmi nam ni bilo potrebno čakati dolgo. Že v 11. minuti so Žuti lepo izigrali obrambo Drave tako, da se je Gal Grobelnik sam znašel pred vratarjem in dosegel svoj tretji zadetek v sezoni. Po golu se je hitro prebudila tudi Drava. Ptujčani so do izenačenja prišli že v 28. minuti, ko so izkoristili eno svojih redkih priložnosti na celotni tekmi, med strelce pa se je vpisal Simon Rogina. Toda na odmor tekmeca vendarle nista odšla poravnana. Visok pritisk Žutih se je večkrat obrestoval, po nekaj neuspelih zaključkih protinapadov pa so Beltinci v 45. minuti znova povedli. Marin Rantaša je z desne strani poslal natančen predložek pred vrata, odbito žogo pa je v mrežo uspel pospraviti Luka Marič.

Tudi v drugem polčasu smo gledali podobno sliko kot v prvem. Beltinci so bili več pri žogi in bili večkrat tudi nevarni za gostujoča vrata, toda žoga nikakor ni želela pristati v mreži Ptujčanov. V 61. minuti je vstopil Vito Mörec, ki je takoj opozoril nase. Izkazal se je s hitrim prodorom po desni strani, uspel je tudi že premagati vratarja Drave, veselje pa so mu na koncu preprečili gostujoči branilci, ki so žogo izbili. V 76. minuti je bil po kotu blizu gola tudi Patrik Raduha, toda kljub številnim priložnostim je ostajalo pri izidu iz prvega polčasa. Vse do 85. minute, ko je Luka Marič krenil v hiter protinapad po levi strani, prišel sam pred vratarja in ga premagal za končni izid 3:1 in potrditev pete prvenstvene zmage.

S to zmago so se Žuti trenutno povzpeli na 7. mesto, toda končno podobo ligaške razpredelnice bomo dobili šele, ko se odigrajo jutrišnje tekme 16. kroga ter preložene tekme. Po dveh domačih tekmah pa se Beltinci naslednji konec tedna odpravljajo na dolgo gostovanje v Ajdovščino, kjer bodo skušali svoj izkupiček točk še povečati.

Foto: Boštjan Rous