Četrtek, 11.11.2021

V drugo polovico sezone vstopamo z domačo tekmo proti Dravi

V soboto je pred našimi člani nova preizkušnja. Do konca jesenskega dela sezone so še tri tekme, naslednja na sporedu pa je proti Dravi Ptuj. Tekmeca imata že kar bogato zgodovino medsebojnih obračunov, ki so zmeraj bili zanimivi.

LESTVICA

Po polovici sezone Žuti zasedajo 9. mesto na ligaški razpredelnici z 19 osvojenimi točkami, Drava Ptuj pa se trenutno nahaja v coni izpada in sicer na zadnjem mestu z 8 osvojenimi točkami, velja pa omeniti, da imajo Ptujčani odigrani dve tekmi manj, preizkušnji z Gorico in Krko bodo odigrali naknadno.

FORMA

Beltinci so v prejšnjem krogu doma osvojili točko proti Dobu. Potem ko so vodili skozi skoraj celotno srečanje, so gostje do točke prišli v 95. minuti in tako poskrbeli za nekaj razočaranja pri Žutih. Precej bolj pa so nad svojim izkupičkom razočarani Ptujčani, ki so nazadnje slavili v 4. krogu. V prejšnjem krogu so izgubili z Rogaško s 3:0, na zadnjih devetih tekmah pa so nanizali osem porazov in remi z Ilirijo.

MEDSEBOJNE TEKME

Drava Ptuj je edina ekipa iz lige s katero so se Žuti merili že pred prihodom v 2. SNL, saj so bili tekmeci tudi v tretjeligaški druščini. Ekipi sta se med seboj doslej na uradnih tekmah po letu 2006 pomerili na osmih prvenstvenih obračunih, bistveno uspešnejša pa je bila Drava. Ptujčani so dobili šest tekem, Beltinčani pa eno, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca. Edini remi smo videli prav v 1. krogu te sezone, ko je bil končni rezultat 1:1, za Beltince pa je zadel Marko Maučec. Žuti so edino zmago nad Dravo dosegli maja 2014, ko je na Ptuju za slavje z 0:1 zadel Marko Smodiš.

NASPROTNIK

Glavni trener Ptujčanov je 40-letni Andrej Kvas, ki ima v zadnjem času na voljo zelo mlado moštvo. Razlog za to je, ker je na Ptuju v zadnjih tednih prišlo do veliko odhodov. Dres Drave so tako po nekaj odigranih tekmah slekli Nikpalj, Jevremović, Jablan, Bah, Šošterič, Kryeziu, Djurić, Ivančević, Gajić in Sekulić. Zaradi številnih odhodov z zadnjem obdobju veliko priložnosti dobivajo ptujski mladinci in kadeti. Drava je v tej sezoni dobila le dve tekmi, obe na začetku sezone, ko so premagali Jadran Dekane in Roltek Dob. Najboljši strelec Ptujčanov je s tremi zadetki Luka Lovenjak.

ODSOTNOSTI

Tudi tokrat moštvo Damjana Gajserja ne bo kompletno, saj bo moral zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov (4) počivati osrednji branilec Aleksandar Zeljković, ki je v tej sezoni doslej odigral vse minute, iz istega razloga pa gostje ne bodo mogli računati na usluge njihovega kapetana Antona Rogine. Četrti rumeni karton v sezoni je proti Dobu prejel tudi naš trener Damjan Gajser, zato ekipe ne bo smel voditi s klopi.

DELEGIRANJE

Tekmo, ki so bo pričela v soboto ob 13:30 v Športnem parku Beltinci bo sodil Žan Jazbec, njegova pomočnika bosta Dejan Povšnar in Nejc Brezovar, naloge delegata pa bo opravljal Marjan Drvarič. Za ogled tekme je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Spet vas v velikem številu vabimo na stadion, da s svojo podporo pomagate naši ekipi do nove zmage na predzadnji domači tekmi v letu 2021.

PARI 16. KROGA

Krško – Nafta 1903 (sobota, 13:30)

Beltinci Klima Tratnjek – Drava Ptuj (sobota, 13:30)

Ilirija 1911 – Vitanest Bilje (sobota, 13:30)

Fužinar Vzajemci – Brežice 1919 (sobota, 13:30)

Gorica – Triglav Kranj (sobota, 15:30)

Rogaška – Primorje (nedelja, 13:30)

Krka – Rudar Velenje (nedelja, 13:30)

Jadran Dekani – Roltek Dob (nedelja, 13:30)

Foto: Boštjan Rous