Sobota, 06.11.2021

V izdihljajih tekme zapravili zmago proti Dobu

Beltinci so v sobotnem popoldnevu doma gostili ekipo Doba, tekmeca pa sta se na koncu razšla z remijem 1:1. Kljub temu, da so Žuti gostili zahtevnega nasprotnika pa na koncu ob pogledu na rezultat ostaja nekaj grenkega priokusa, saj so gostje izenačili šele v 95. minuti.

Sobota, 6. 11. 2021 ob 14:00, 15. krog 2. SNL

Beltinci Klima Tratnjek – Roltek Dob 1:1 (1:0)

400 gledalcev; Cener 11.; Gajič 95.

Beltinci: Zver, Sočič, Žaler, Zeljković, Rantaša, Antolin, Raduha, Marič (od 46. Hari), Pihler (od 71. Klobasa, od 93. Kudumija), Cener (od 79. Mörec), Grobelnik (od 71. Džumhur). Trener: D. Gajser

Dob: Tratnik, Avbelj (od 61. Zupan), Križnik, Makovec, Vrhovnik (od 61. Gajič), Račić, Pišek A., Pišek J., Šipek (od 82. Levec), Ciglar (od 82. Gregorin), Kasnik (od 82. Zenković). Pomočnik trenerja: Ž. Cerar.

V oblačnem sobotnem popoldnevu se je v beltinskem Športnem parku zbralo okoli 400 gledalcev, kateri so na koncu videli delitev točk med Beltinci in Dobom. Domači trener Damjan Gajser je v primerjavi s tekmo z Nafto 1903 posegel po nekaj spremembah. V obrambi je namesto Kudumije tokrat začel Rantaša, v napadu oziroma v vezni liniji pa sta namesto Džumhurja in Möreca začela Grobelnik in Cener. Prav tako se je v kader vrnil Balažic, Maučec, ki še okreva po poškodbi pa tokrat ni bil med osemnajsterico igralcev. Pri gostih zaradi kazni na klopi ni bilo glavnega trenerja Jerneja Javornika.

V prvem polčasu so Žuti delovali zelo zbrano v obrambnih nalogah, saj si Dob ni uspel pripraviti nobene omembe vredne priložnosti. So pa bili kar nekajkrat za vrata Gašperja Tratnika nevarni Beltinčani. Že v 11. minuti smo videli prvi zadetek na tekmi. Chris Cener je v kazenskem prostoru prejel odlično žogo, nato pa mu je uspelo premagati gostujočega vratarja za vodstvo z 1:0. Za tem se je Cener znašel še v dveh lepih priložnostih, toda vratar Tratnik je bil obakrat na mestu. Lepa priložnost za povišanje prednosti je bila tudi po enem izmed kotov naše ekipe. Luka Pihler je dobro podal pred vrata, tam pa je le za las zamudil Marin Rantaša. Pred koncem polčasa je preko gola streljal tudi Luka Marič.

Takoj po polčasu je Damjan Gajser opravil prvo menjavo in namesto Luke Mariča v igro poslal Luko Harija. V 52. minuti so imeli Žuti še eno sijajno priložnost za povišanje prednosti. Po protinapadu Chrisa Cenerja se je pred vrati gostov znašel Gal Grobelnik, ki pa je stresel prečnik. Za tem so Dobljani postajali nevarnejši iz minute v minuto. Večino igralnega časa so imeli žogo v svoji posesti in na polovici Beltincev. Zelo blizu gola so bili v 69. minuti, ko so po kotu že premagali Zvera, iz golove črte pa je rešil Aljaž Antolin. Nevarno je bilo tudi po prostem strelu Doba nekaj minut poneje, toda Domen Zver je odlično posredoval. V 80. minuti se je pred Zverom sam znašel gostujoči napadalec Luka Gajič, ki je uspel našega vratarja že premagati, potem pa je vse skupaj razčistil Aleksandar Zeljković. Toda na koncu vendarle ni ostalo pri slavju Žutih. Dobljani so v 95. minuti izvajali prosti strel, pred vrata naše ekipe pa je prišel tudi gostujoči vratar Gašper Tratnik. V veliki gneči v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Luka Gajič, ki je pred zadnjim sodniškim žvižgom uspel Dobu priigrati točko.

S tem se je zaključila prva polovica prvenstva v 2. SNL, toda pred odmorom našo ekipo čakajo še tri tekme. Tudi naslednji teden igramo doma, v soboto prihaja v goste Drava Ptuj.

Foto: Boštjan Rous