Sreda, 03.11.2021

V sobotnem zgodnjem popoldnevu pričakujemo Dob

Beltince v soboto čaka obračun z Dobom, s to tekmo pa bodo naši člani zaključili prvo polovico prvenstva v tej sezoni. Po porazu proti Nafti so naši igralci znova motivirani, da se predstavijo v dobri luči in doma pustijo vse tri točke. Dob je doslej za našo ekipo predstavljal nepremostljivo oviro, toda to predstavlja zgolj večjo motivacijo.

LESTVICA

Beltinci so po porazu z Nafto v prejšnjem krogu ostali na 9. mestu z 18 točkami, naš tokratni nasprotnik Dob pa zaseda 5. mesto s 23 točkami.

FORMA

Žuti so prejšnji petek s porazom v Lendavi končali dolg niz neporaženosti, ki je trajal kar šest tekem, toda sedaj so motivirani, da začnejo novega. Na drugi strani za Dob velja prav obratna zgodba. Do zmage nad Rogaško v zadnjem krogu so bili v nekakšni rezultatski krizi, saj so bili štiri zaporedne tekme brez zmage. Po remiju s Fužinarjem na začetku oktobra so izgubili z Ilirijo, Gorico in Krko.

MEDSEBOJNI OBRAČUNI

Za Beltince in Dob bo to peti medsebojni obračun. Vse dozdajšnje štiri sta tekmeca odigrala v 2. SNL, Beltincem pa Doba še ni uspelo premagati. Dvakrat so slavili Dobljani, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Nazadnje sta se ekipi srečali lanskega oktobra, prav pred prekinitvijo prvenstva, Dob pa je v Športnem parku Beltinci slavil z 0:2.

NASPROTNIK

Dobljani so ekipa z veliko drugoligaškimi izkušnjami, saj je letos njihova dvanajsta zaporedna sezona v 2. SNL. Na njihovi klopi od letošnjega januarja sedi 46-letni strokovnjak Jernej Javornik, ki ima izkušnje tudi z vodenjem velenjskega Rudarja v 1. SNL, nazadnje pa je deloval v mladinski šoli Domžal. V zadnjih 12 letih je Dob večino sezon konkuriral za sam vrh lestvice, v sezoni 2013/14 pa so 2. SNL tudi osvojili, a se niso odločili za napredovanje v 1. SNL. V letošnji sezoni so na 14 tekmah zbrali 5 zmag, po uvodnih devetih krogih so bili zelo blizu prvih dveh mest, v zadnjem obdobju pa so nekoliko padli po lestvici. Ekipa Doba je ena starejših v ligi, njihov najboljši strelec pa je s petimi zadetki Denis Petrovič.

ODSOTNOSTI

Domači trener Damjan Gajser, ki ima sicer kar nekaj skrbi zaradi poškodb, kaznovanih igralcev tokrat nima, enako pa velja tudi za gostujočega stratega Jerneja Javornika.

DELEGIRANJE

Tekma med Beltinci Klima Tratnjek in Roltek Dobom se bo pričela v soboto ob 14:00 v Športnem parku Beltinci. Za vstop na stadion morate izpolnjevati pogoj PCT. Tekmo bo sodil Damjan Novarlić, stranska pomočnika bosta Denis Horvat in Marcel Lahovič, vlogo delegata pa bo opravljal Stanislav Glažar.

PARI 15. KROGA

Krka – Primorje (petek, 18:00)

Rogaška – Drava Ptuj (sobota, 14:00)

Beltinci Klima Tratnjek – Roltek Dob (sobota, 14:00)

Fužinar Vzajemci – Vitanest Bilje (sobota, 14:00)

Ilirija 1911 – Triglav Kranj (sobota, 14:00)

Gorica – Rudar Velenje (sobota, 16:00)

Jadran Dekani – Nafta 1903 (nedelja, 14:00)

Brežice 1919 – Krško (nedelja, 19:00)

Foto: Boštjan Rous