Sobota, 30.10.2021

Niz neporaženosti končan v Lendavi

V petkovem popoldnevu smo spremljali derbi med Nafto 1903 in Beltinci Klima Tratnjek, zmage pa so se naposled veselili domačini, ki so slavili z 1:0. S tem je prekinjen niz neporaženosti Žutih, ki je trajal šest tekem.

Petek, 29. 10. 2021 ob 18:00, 14. krog 2. SNL

Nafta 1903 – Beltinci Klima Tratnjek 1:0 (0:0)

900 gledalcev; Haljeta 52.

Nafta: Galoši, Szabó (od 67. Drk), Németh, Korošec, Florjanc, Čuček Bezjak (od 14. Zana), Szökrönyös (od 84. Burai), Rebernik, Novinič, Vinko, Haljeta. Trener: D. Dončič.

Beltinci: Zver, Žaler, Zeljković, Kudumija (od 65. Hari), Sočič, Raduha, Antolin, Mörec, Pihler (od 57. Cener), Marič (od 78. Klobasa), Džumhur (od 57. Grobelnik). Trener: D. Gajser.

V hladnem petkovem popoldnevu se je v lendavskem Športnem parku zbralo 900 gledalcev, kar je trenutno drugi najboljši obisk tekme v letošnjem prvenstvu. Trener Damjan Gajser je v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Dekanom tokrat nekoliko premešal postavo. Poškodovanega Kuzmo je v obrambi zamenjal Kudumija, namesto Rantaše, Cenerja in Grobelnika pa so tokrat od prve minute začeli Mörec, Sočič in Džumhur.

V prvem polčasu smo spremljali precej taktično srečanje, v katerem nobena od ekip ni pretirano tvegala. Zaradi tega si tako eni kot tudi drugi niso uspeli pripraviti resnejših priložnosti, je pa bila Nafta tista, ki je imela žogo več v svoji posesti in napadala, toda beltinska obramba je bila vselej na mestu.

V drugem polčasu so prvi zapretili Beltinčani. Vito Mörec je s predložkom z desne strani lepo zaposlil Luko Mariča, slednji pa je z glavo streljal preko gola Marka Galošija. Kmalu zatem so imeli lepo priložnost tudi Lendavčani. Z roba kazenskega prostora je sprožil Nermin Haljeta, žoga pa je končala mimo leve vratnice Domna Zvera. Toda v 52. minuti je bil prav Nermin Haljeta tisti, ki je bil dovolj pozoren v kazenskem prostoru, kjer mu na koncu z bližine ni bilo težko zadeti za vodstvo. Po zadetku Nafte so se razigrali tudi Beltinci, ki so si pripravili nekaj lepih priložnosti. Še najbližje zadetku je bil Aleksandar Zeljković, ki je z bližine zgrešil vrata, sodnik pa je označil tudi prekršek v napadu. Blizu izenačenja so Žuti bili še v 76. minuti, ko je Luka Hari lepo našel Aljaža Antolina v kazenskem prostoru, slednjemu pa je strel iz enajstih metrov odlično ubranil Marko Galoši. Že v naslednjem napadu pa je imel Mihael Rebernik po protinapadu priložnost, da že odloči tekmo, toda na koncu je Beltince rešila vratnica. Do konca srečanja se potem rezultat več ni spremenil, vse tri točke so ostale v Lendavi, Žuti pa so klonili prvič po šestih tekmah.

Kapetan Patrik Raduha po tekmi: "Tudi prvi polčas ni bil slab, v prvih 25 minutah srečanja smo imeli vse pod nadzorom. Žoga je dobro tekla, lepo smo krožili z njo. Nafta je nato prevzela pobudo, malo smo padli in se lovili, na srečo pa se je polčas končal z začetnim izidom. Na našo žalost je Haljeta zadel v drugem polčasu, po dolgi podaji smo dovolili skok, ki bi ga lahko preprečili. Po vodstvu smo prevzeli pobudo, imeli smo dve lepi priložnosti. Mislim, da smo si glede na prikazano zaslužili več kot poraz, a na koncu štejejo zadetki."

Prihodnjo soboto pa naše člane čaka že nova preizkušnja. Sedaj čakata varovance Damjana Gajserja dve zaporedni domači tekmi. Prihodnjo soboto se bo proti Roltek Dobu zaključila prva polovica sezona, teden dni pozneje pa bo v beltinski šumi gostovala še Drava Ptuj.