Četrtek, 21.10.2021

Za nadaljevanje niza neporaženosti proti Jadranu

Žuti so prvič letos uspeli povezati dve zaporedni zmagi, po Rogaški je padlo še Krško in to kar z 0:3. Naslednji tekmec Beltinec pa bo dekanski Jadran, ki je doslej bil za našo ekipo vedno nepremostljiva ovira.

DRUGA LIGA

Po minimalni zmagi Žutih v Rogaški so pretekli konec tedna varovanci Damjana Gajserja gostovali še v Krškem, ki je še pred nekaj sezonami nastopali v Prvi ligi. Toda Žuti se niso ustrašili izziva ter se pogumno lotili tekme, kar jih je hitro nagradilo z dvema zadetkoma. V prvem polčasu sta zadela Chris Cener in Luka Pihler, v nadaljevanju pa je zmago z 0:3 potrdil še Luka Hari. Tudi Jadran se je v preteklem krogu veselil zmage, ki je bila njihova prva v tej sezoni. Primorci so z 2:0 ugnali Rogaško.

NASPROTNIK

Moštvo Jadrana tudi v tej sezoni vodi Alen Ščulac. Dekančani so trenutno na 14. mestu in so se šele prejšnji konec tedna povzpeli iz cone izpada, toda potrebno je omeniti, da imajo tudi odigrani kar dve tekmi manj od preostalih moštev. Razlog za to je prestavljeni tekmi z Gorico in Krko, potem ko sta oba nasprotnika imela določene težave povezane s koronavirusom. Gre za najmanj učinkovito moštvo sezone, saj so doslej dosegli zgolj 10 zadetkov, vendar je potrebno omeniti, da so jih prav tako prejeli zgolj 12. Podobno kot Žuti so namreč kar pet srečanj odigrali neodločeno. Najboljša strelca ekipe sta Rene Piciga in Kristijan Meštrić z dvema goloma.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se doslej med seboj pomerili na petih drugoligaških tekmah, močno uspešnejši pa so naši tokratni nasprotniki. Jadran je dobil kar štiri od petih obračunov, zadnji pa se je preteklo pomlad končal z izidom 2:2, ko sta za Beltince zadela Patrik Raduha in Luka Verbič. Jadran je torej ena tistih ekipi, ki je Žuti še niso uspeli premagati in tudi zaradi tega bo motiv v nedeljo še toliko večji, da se to spremeni.

MANJKAJOČI IGRALCI

Obe ekipi bosta tokrat lahko brez skrbi kar se tiče kaznovanih igralcev, saj imajo vsi pravico nastopa. Bo pa tokrat na beltinski klopi manjkal pomočnik trenerja David Vinkovič, ki bo moral tokrat srečanje zaradi dveh rumenih kartonov spremljati s tribune.

IZJAVA PRED TEKMO: TILEN KLOBASA

Pred tekmo smo se tokrat pogovarjali z našim 23-letnim napadalno usmerjenim igralcem Tilnom Klobaso, ki pravi: "Vzdušje v ekipi je fenomenalno. Vsak trening in vsako tekmo smo boljši in bolj enotni, to pa dokazuje niz neporaženosti (3 remiji in 2 zmagi), ki ga seveda želimo nadaljevati tudi v nedeljo," pravi žuta 18-ica in dodaja: "Profesionalni odnos nam je izhodišče za naprej in verjamemo, da v tem primeru uspeh ne more izostati.". Ob tem je omenil, da je vsaka tekma za našo zasedbo isto pomembna, zato fantje seveda tudi v nedeljo obljubljajo boj na novo zmago in s tem podaljšanje niza neporaženosti.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v nedeljo ob 15. uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik srečanja bo tokrat Božo Kondić, pomagala mu bosta Miodrag Čiča in Leon Kolenc, vlogo delegata pa bo opravljal Danijel Žalik. Za vstop na tekmo bo tako kot že celotno sezono potrebno izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Vse privržence Beltinec vabimo, da po dveh zmagah v velikem številu pridete na tribuno on z navijanjem pomagate Žutim do novih treh točk!

Foto: Boštjan Rous