Petek, 15.10.2021

V soboto še na drugo zaporedno gostovanje

Prejšnji konec tedna je naša ekipa na gostovanju v Rogaški Slatini uspela osvojiti vse tri točke, tudi ta konec tedna pa se odpravlja na podobno dolgo gostovanje. Tokrat še nekoliko dlje v Krško, kjer jih bo pričakal nekdanji prvoligaš, ki pa je trenutno na ligaški razpredelnici za našo zasedbo.

DRUGA LIGA

Po treh zaporednih remijih je ekipa Damjana Gajserja vendarle uspela priti do skalpa treh točk na zadnjem gostovanju v Rogaški Slatini. Žuti so celotno srečanje stali zelo čvrsto, v drugem polčasu pa so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti. Eno od teh je po podaji Luke Mariča izkoristil Aleksandar Zeljković, ki je bil tako junak srečanja. Na drugi strani je ekipa Krškega v nizu treh zaporednih porazov. Pred slabim mesecem dni so sicer doma uspeli vknjižiti veliko zmago nad Krko, nato pa so izgubili z Rudarjem, Rogaško in Triglavom. Beltinci so se po zmagi zavihteli na 9. mesto, med tem ko so Posavci na 13. s petimi točkami manj od Žutih.

NASPROTNIK

Krško sta v tej sezoni prevzela Aljaž Leskovar in Darijan Matić, ekipa pa je doslej na 11 tekmah uspela vknjižiti dve zmagi in sicer proti Dravi in Krki. Najboljši strelec Krčanov je Erwin Tiganj s štirimi zadetki, s tremi pa mu sledi Ognjen Bubnjević. Gre za tretjo najmlajšo ekipo prvenstva, h kateri so dodani nekateri izkušenejši posamezniki, tako da bomo v soboto priča zanimivemu spopadu dveh mladih zasedb, toda Žuti bodo znova odločni, da povežejo dve zaporedni zmagi in se še povzpejo po ligaški razpredelnici.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se doslej med seboj pomerili na treh drugoligaških srečanjih, le eno pa je bilo odigrano v Krškem. V Posavju sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Za izid 1:1 je takrat v zadnji minuti tekme poskrbel Alan Hočevar. V lanski sezoni pa so prvo tekmo dobili Žuti s 3:1, tedaj so zadeli Mitja Mauko, Mateo Verunica in Samo Žalik, v zaključku prvenstva, ko je bilo vse bolj kot ne že odločeno pa so Krčani ugnali Žute z 1:2, za Beltince je zadel Mateo Verunica.

MANJKAJOČI IGRALCI

Domača zasedba se bo na igrišče podala brez kaznovanega Boška Boškovića, naša ekipa pa bo tokrat iz istega razloga pogrešala Luko Sočiča. Velja pa omeniti, da se po prestani kazni v kader vrača naš kapetan Patrik Raduha.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela jutri, 16. 10., ob 15. uri na stadionu Matije Gubca v Krškem. Glavni sodnik tekme bo Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Alen Salkić in Tine Frece, vlogo delegata pa bo opravljal Milan Kogej. Za vse pristaše beltinskega kluba, ki se boste odpravili na gostovanje naj povemo, da je seveda za vstop na tribune še vedno potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

PREOSTALI PARI 12. KROGA

enter image description here

Foto: Boštjan Rous