Petek, 08.10.2021

Po treh remijih v lov na zmago proti hitu prvenstva

Žuti so niz zaporednih remijev prejšnji konec tedna podaljšali na tri, med tem pa je naš tokratni nasprotnik Rogaška pri dveh zaporednih zmagah. Slatinčani so letos novinci v ligi, toda hitro so opozorili nase in po tretjini prvenstva zasedajo visoko četrto mesto z osmimi točkami naskoka nad Beltinci.

DRUGA LIGA

Po remiju z Gorico je Žute pretekli konec tedna čakal še obračun s Krko. Naša ekipa je tekmo začela podjetno in hitro zatresla vratnico po strelu Aljaža Antolina, toda nato je sledila nezbranost v obrambi in Krka je povedla po strelu iz 11m. V drugem polčasu so Žuti uspeli izenačiti preko Luke Mariča, za popoln preobrat pa je zmanjkalo časa. Na drugi strani je Rogaška prišla do svoje druge zaporedne zmage. Po Krki so ugnali še Krško in sicer s 3:4, s tremi zadetki pa se je izkazal Alen Krajnc.

NASPROTNIK

Ekipa Rogaške se je morala po predčasno zaključeni sezoni 2019/20 zaradi pandemije korona virusa posloviti od drugoligaške druščine in se preseliti nazaj med tretjeligaše. Tam so lani varovanci Franca Fridla v zadnji tekmi prvenstva uspeli premagati Slovensko Bistrico in jih prehiteti na lestvici ter se tako vrniti v 2. SNL. Da so sestavili zelo konkurenčno zasedbo se je videlu že kmalu, saj so nogometaši Rogaške po tretjini prvenstva na visokem četrtem mestu, v svojih vrstah pa imajo tudi najboljšega strelca lige. To je Alen Krajnc, ki ima tudi kar nekaj prvoligaških izkušenj. Na drugem mestu strelcev v ekipi pa je Stefan Andjelić s štirimi goli.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi Rogaške in Beltinec sta se med seboj merili na treh drugoligaških srečanjih. Na prvem, ki je bil hkrati prvi domači za Beltince ob napredovanju v 2. SNL so slavili Slatinčani z 1:2, za Žute je zadel Luka Ciglarič. Preostala dva pa sta pripadla naši ekipi. V Rogaški so Beltinci v sezoni 2018/19 slavili z 0:2 po golih Iva Balažica in Mitje Mauka, sezono pozneje pa so Žuti doma zmagali z 1:0 po golu Patrika Raduhe.

MANJKAJOČI IGRALCI

Domači trener Franc Fridl ne bo imel težav s kaznovanimi nogometaši, žal pa bo drugače na strani Žutih. Damjan Gajser tokrat ne bo mogel računati na kapetana ekipe Patrika Raduho, ki mora odslužiti kazen štirih rumenih kartonov.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 9. 10. 2021 ob 15:00 uri v Športnem centru Rogaška Slatina. Glavni sodnik bo Amel Begič, pomagala mu bosta Goran Mikača in Miodrag Čiča, delegat pa bo Jožef Klinc. Za vse, ki se boste odpravili na gostovanje in podpirali Žute pa seveda velja, da morate ob vstopu na stadion izpolnjevati pogoj PCT.