Petek, 24.09.2021

V sobotnem večernem terminu proti vodilni ekipi lige

Po domačem remiju z Ilirijo prejšnjo soboto 2:2, ko sta zadela Antolin in Zeljković je čas za novo dolgo gostovanje. Žuti se tokrat drugič v sezoni podajajo na Primorsko, jutri bo nasprotnik vodilna ekipa prvenstva Gorica.

DRUGA LIGA

Žuti so v prejšnjem krogu uspeli vknjižiti (zgolj) točko proti Ilirija. Tekma se je končala z izidom 2:2, v drugem polčasu sta zadela Aljaž Antolin in Aleksanadar Zeljković. Ilirija je bila sicer tista, ki je dvakrat vodila na tekmi in bila prav tako blizu zmage, a niti Žutim sreča ni bila najbolj naklonjena, saj so zadeli vratnico in prečnik gola Ljubljančanov. Gorica pa se na dvoboj odpravlja z zmago v Krškem 0:1 minulo sredo. S to zmago so vrtnice prevzele vodstvo na ligaški tabeli, Beltinci pa zasedajo 10. mesto.

NASPROTNIK

O Goričanih ni potrebno izgubljati veliko besed. Vodi jih legenda tamkajšnjega kluba Miran Srebrnič. Pred leti so Goričani vedno krojili vrh Prve lige, v zadnjem obdobju pa nihajo med vrhom Druge lige in cono izpada v Prvi ligi. Lani so torej dokaj zanesljivo izpadli iz elite, toda letos so odločni, da se tja spet vrnejo. Po uvodnem porazu s Triglavom so začeli z nizom odličnih iger in rezultatov, trenutno so pri kar sedmih zaporednih zmagah. Tekma z Beltinci bo imela jutri še posebno težo, saj bo svojo 30. obletnico delovanja praznovala navijaška skupina domačin Terror boysi, zato lahko pričakujemo, da bomo priča zanimivemu obračunu pred veliko gledalci in pred dobrim vzdušjem.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se v novejši zgodovini beltinskega kluba (torej po letu 2006) pomerili dvakrat in sicer v predlanski sezoni. V Ajdovščini so bili boljši Goričani s 4:1, edini gol je za Žute prispeval Mitja Mauko, v beltinski šumi pa so domači prikazali odlično predstavo in ugnali nekdanje državne prvake z 2:1, za tri točke sta zadela Lovre Knežević in Patrik Raduha.

MANJKAJOČI IGRALCI

Domači preglavic s kaznovanimi igralci ne bodo imeli, bo pa zato drugače na naši strani. Štirje prejeti rumeni kartoni s strani Marka Maučeca pomenijo, da ne sme biti v kadru v prihodnjem krogu, na klopi Žutih pa ne bo smel sedeti niti glavni trener Damjan Gajser, ki je prav tako kaznovan, zaradi že dveh prejetih rumenih kartonov v tej sezoni. Srečanje bo tako lahko spremljal le s tribune novogoriškega stadiona.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 25. 9. 2021 v Športnem parku Nova Gorica ob 19. uri. Srečanje, ki si ga boste lahko ogledali tudi v prenosu na nzs.si bo sodil Denis Halilović, pomagala mu bosta Matic Mežnar in Veljko Mijatović, delegat pa bo Emil Šturm.

IZJAVA PRED TEKMO: DAMJAN GAJSER

Pred tekmo z Gorico je za Murski val izjavo podal glavni trener Damjan Gajser, ki pa tokrat ne bo smel voditi ekipe z roba igrišča: ""Čaka nas težko gostovanje, ampak v tej ligi lahkih gostovanj ni. Gorica je dobra ekipa, ampak niti mi ne bomo brez možnosti. Naša liga je specifična, proti vsakemu tekmecu se je potrebno maksimalno pripraviti, na vsaki tekmi je potrebna borba do konca. S fanti smo zdaj že na drugi tekmi pokazali karakter, da se znamo vrniti, jaz pa verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši."

OSTALI PARI 9. KROGA

enter image description here

Foto: Boštjan Rous