Četrtek, 16.09.2021

Popravni izpit doma proti novincu v ligi

Žuti tudi tokrat niso uspeli povezati dveh zaporednih zmag. Po slavju doma nad Brežicami so v Črni na Koroškem vknjižili poraz proti Fužinarju, edini zadetek je ob rezultatu 2:1 dosegel Cener. Toda že v soboto prihaja priložnost za nove tri točke. V beltinski šumi bo gostovala ljubljanska Ilirija 1911.

DRUGA LIGA

Pretekli konec tedna je naša ekipa gostovala v Črni na Koroškem pri Fužinarju in izgubila z 2:1. V prvem polčasu so bili Žuti boljši nasprotnik, nanizali so si tudi številne priložnosti, a jih niso uspeli unovčiti. So pa kljub temu ob polčasu vodili z 0:1, saj je po lepem prodoru zadel Chris Cener. Toda v nadaljevanju so bili Korošci bolj razigrani in uspeli izid preobrniti. Ilirija pa je v prejšnjem krogu doma gostila ekipo Rogaške. Dvoboj novincev v ligi je pripadel gostom z 1:4, Ilirija pa je večino tekme odigrala z igralcem manj.

NASPROTNIK

Ljubljančani so se po dveh sezonah v 3. SNL ponovno vrnili na drugoligaške zelenice. Trenutno zasedajo 14. mesto na lestvici s štirimi točkami. Edino zmago so vknjižili na gostovanju v Krškem, edini remi pa doma z Brežicami. Trener Dušan Balutto ima letos na voljo mlado zasedbo, h kateri pa so dodani izkušeni posamezniki, ki imajo nemalo izkušenj z igranjem v prvi ligi. Sem lahko štejemo Darka Zeca, Milana Đajića in Dejana Djermanovića. Prav slednja sta tudi najboljša strelca ekipe, oba sta dosegla po dva zadetka, enega je dodal še prej omenjeni Darko Zec, na zadnji tekmi pa je zadel zadnji novinec v ekipi Tilen Mlakar.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se doslej med seboj pomerili na dveh obračunih. Srečali sta se v prvi sezoni Žutih med drugoligaško konkurenco. Na domačo tekmo naše privržence vežejo lepi spomini, saj so naši igralci pod tedanjim trenerjem Zlatkom Gaborjem slavili s kar 5:1, med strelce se je dvakrat vpisal Rok Ropoša, po enkrat pa Jernej Trstenjak, Luka Ciglarič in Jernej Tkalec. Tudi tekmo v Ljubljani so Žuti dobili dokaj zanesljivo. Končni izid je bil 0:2, zadela pa sta Patrik Raduha in Jan Kristl.

MANJKAJOČI IGRALCI

Domači strateg Damjan Gajser težav s kaznovanimi še nima, bo pa zato pri gostih manjkal Fakibi Fadhili Farquharson, ki mora odslužiti kazen prejetega rdečega kartona na prejšnji tekmi.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 18. 9. 2021 ob 16. uri, v domačem Športnem parku. Za vstop na tekmo je potrebno izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Glavni sodnik tekme bo Marko Lacković, pomagala mu bosta Marcel Lahovič in Jernej Flajšman, delegat srečanja pa bo Novica Petrovič. Vse privržence Žutih vljudno vabimo, da se v čim večjem številu spet zberete na stadionu in pomagate ekipi do novih točk!

IZJAVA PRED TEKMO: ALJAŽ ANTOLIN

Tokrat smo se pred tekmo z Ilirijo pogovarjali z našo novo desetico Aljažem Antolinom, ki je najprej strnil misli ob nedavnem prihodu v klub: "Občutki ob prihodu so dobri. Sem domačin, tako da so me sprejeli zelo dobro. Večino igralcev že zelo dobro poznam, saj smo igrali skupaj, nekatere pa še spoznavam. Zavedam se, da sem hitro postal pomemben člen ekipe, s svojim prihodom pa želim ekipo spraviti na sam vrh lestvice." Antolin se je med strelce vpisal že na svojem debiju, ko je Žutim pomagal do zmage, pretekli konec tedna pa je bil Fužinar previsoka ovira za našo ekipo: "Odigrali smo dober prvi polčas, v katerem smo si pripravili kopico priložnosti, ampak smo bili premalo zbrani v samem zakjučku akcij. Drugi polčas pa se je za nas začel katastrofalno, saj smo prejeli gol takoj po nadaljevanju tekme. Po prejetem golu nam igra nikakor ni stekla, domači pa so si priigrali veliko priložnosti. Popraviti moramo svojo igro v drugem polčasu in biti sfokusirani vseh 90 minut, ne le en polčas." Nova priložnost za dokazovanje je že pred vrati, v soboto prihaja v goste novinec v ligi Ilirija 1911: "Nasprotnika spoštujemo, ampak to spoštovanje se ne sme poznati na igrišču. Čeprav so novinci v ligi, se na njih pripravljamo kot na vsako ekipo doslej. Če bomo pravi in če bomo verjeli vase, pootem vemo česa smo sposobni." Mladi vezist se zaveda, da bo do točk se lažje priti ob bučni podpori domače publike, zato poziva vse navijače, da se udeležite sobotne tekme: "Vse navijače vabim, da nas z navijanjem in podporo popeljejo do tretje prvenstvene zmage. Gremo, Žuti!"

Foto: Aleš Cipot / Vestnik