Četrtek, 09.09.2021

Z lepo popotnico na gostovanje na Koroško

Žuti so prejšnji konec tedna z zmago kronali prevlado na igrišču in zasluženo premagali Brežice s 3:2. S to popotnico se ekipa Damjana Gajserja sedaj odpravlja na zahtevno gostovanje na Koroško, kjer se bo pomerila z ambicioznim Fužinarjem.

DRUGA LIGA

Za nami je šesti krog Druge lige v tej sezoni, ki pa je bil zaradi okužb s koronavirusom v taborih Krškega in Jadrana nekoliko okrnjen. Na vrhu tabele ostaja Triglav, ki pa je ta teden prvič izgubil točke, prvi zasledovalec pa s tekmo manj ostaja Gorica. Od tretjega mesta navzdol pa so ekipe tesno skupaj, zato je vsaka osvojena točka izjemnega pomena za plezanje po prvenstveni lestvici. Žuti so v prejšnjem krogu doma prišli do druge zmage v sezoni, potem ko so premagali zadnje uvrščeno ekipo Brežic. Končni rezultat je bil 3:2, Beltinci pa so bili boljši skozi večino tekme, priigrali so si tudi številne priložnosti, ki pa jih niso uspeli izkoristiti in bili zato skoraj kaznovani. Toda borbenost in želja sta na koncu odločila, da so tri točke ostale v Športnem parku. Med strelce so se prvič v sezoni vpisali Vito Mörec, debitant Aljaž Antolin in Aleksandar Zeljković. Beltinci sedaj zasedajo 9. mesto z osmimi točkami, eno več pa ima na 8. mestu naš naslednji nasprotnik Fužinar, ki je v zadnjem krogu remiziral z 0:0 proti Rogaški.

NASPROTNIK

Fužinar s klopi spet vodi Prekmurec Mihael Bukovec, svoj čas igralec beltinskega Potrošnika v Prvi ligi. Korošci, ki v začetku te sezone domujejo na stadionu v Peci in ne v Ravnah trenutno zasedajo 8. mesto. Doslej so odigrali le dve domači tekmi, na obeh pa so tudi slavili, premagali so Ilirijo in Krko. Na gostovanjih pa so vknjižili tri remije in poraz z Gorico. Strelsko je v začetku sezone najbolj razpoložen Matej Potokar, ki je pri treh golih, po dva pa imata Jakov Katuša in Edi Horvat. Jakov Katuša je navijačem Beltinec še posebej poznan, saj je v dresu Žutih igral v drugi polovici lanske sezone.

MEDSEBOJNE TEKME

Fužinar in Beltinci imata za seboj pet mesebojnih obračunov, zelo zanimivo pa je, da so bili kar štirje od petih odigrani na Koroškem. Zanimivo pa je tudi to, da Fužinar na Koroškem Žutih še nikoli ni premagal. Svojo edino zmago so vknjižili v beltinski šumi. V Ravnah (oziroma Slovenj Gradcu) pa so Žuti vedno igrali dobro, na štirih tekmah so vknjižili dve zmagi in dva remija. Nazadnje sta se ekipi pomerili letošnjega maja, ko se je tekma končala z izidom 1:1, gol za Beltince pa je z najstrožje kazni dosegel Luka Sočič.

MANJKAJOČI IGRALCI

Domači strateg Mihael Bukovec bo v kadru pogrešal Edija Horvata, ki mora odslužiti kazen rdečega kartona, Damjan Gajser pa na drugi strani težav s kaznovanimi še nima.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 11. 9. 2021 ob 16. uri na stadionu Peca (Črna na Koroškem). Glavni sodnik bo Asmir Sagrković, pomagala pa mu bosta Miodrag Čiča in Nejc Brezovar. Vse, ki se boste odpravili na gostovanje opozarjamo, da za vstop na stadion morate izpolnjevati enega od pogojev PCT.

IZJAVA PRED TEKMO: ALEKSANDAR ZELJKOVIĆ

Pred tekmo s Fužinarjem smo se pogovarjali z junakom zadnje zmage nad Brežicami Aleksandrom Zeljkovićem: "Občutki ob zadetku so bili dobri. Za zadetek je bila zaslužna celotna ekipa s svojo vztrajnostjo in željo po zmagi do zadnje minute.". Naš standardni centralni branilec verjame, da se je ekipi enkrat moralo vrniti, potem ko so imeli v uvodnih krogih tudi nekaj smole v zaključkih nekaterih akcij: "Mislim, da je bil naš trud tokrat nagrajen. Pomembno je, da smo v zmago verjali vse do konca tekme. Ta zmaga je zelo pomembna za ekipo, pokazali smo karakter, sedaj pa je na nas, da še naprej trdo delamo.". Proti Fužinarju je zmeraj zahtevno igrati, toda naši člani odhajajo na Koroško z jasnim ciljem: "Vsakega nasprotnika spoštujemo, a naš cilj na igrišču je zmeraj jasen. To je, da damo vedno svoj maksimum in skušamo narediti vse, da pridemo do treh točk," je še zaključil visokorasli branilec.