Petek, 03.09.2021

Za vrnitev na zmagovalne tirnice doma proti Brežicam

Žuti so po solidnem vstopu v sezono prejšnji konec tedna povsem odpovedali na gostovanju v Biljah in visoko izgubili (4:0). Toda tekom tedna je strokovni štab dodobra preučil kaj je šlo narobe in kaj bo potrebno popraviti do naslednjih tekem. V nedeljo namreč v Beltince prihaja ekipa iz Brežic, ki letos še nima zmage, varovanci Damjana Gajserja pa bodo njihov niz skušali še podaljšati.

DRUGA LIGA

Žuti so prejšnjo soboto šli na dolgo gostovanje v Bilje, od koder pa so se vrnili razočarani po visokem porazu 4:0 (2:0). Varovanci Damjana Gajserja niso imeli svojega dne, po drugem zaporednem porazu pa so padli na 12. mesto na razpredelnici. To je seveda manj od napovedi in pričakovanj, toda ob začetku sezone so moštva še vedno zelo skupaj, cilj kluba pa je, da nove točke vknjiži že v nedeljo, ko prihaja v goste ekipa Brežic. Brežičani so v sezono krenili slabo, saj trenutno zasedajo zadnje mesto na razpredelnici. Po dveh remijih na uvodu v prevenstvu so v zadnjem obdobju doživeli tri zaporedne poraze. Za obe ekipi bo tako naslednja tekma velikega pomena za to, da bi obrnili rezultatsko krivuljo navzgor. Damjan Gajser je tudi ta teden izkoristil za dodatno prijateljsko tekmo. V Veliki Polani sta se v torek pomerili ekipi Nafte in Beltinec, zaigrali pa so igralci, ki so v zadnjem obdobju imeli manjšo minutažo oz. se vračajo po poškodbi. Za Žute so zaigrali Gyergyek, Žaler, Kudumija, Andrejč, Klobasa, Rantaša, Zorman, Pihler, Balažic in Hari, priložnost za dokazovanje pa sta dobila tudi dva mladinca. Tekma je pripadla Žutim, za zmago z 1:2 sta zadela Tilen Klobasa in Luka Hari.

NASPROTNIK

Brežice so bile lansko sezono veliki hit tekmovanja, saj so presegli vsa pričakovanja in se borili za sam vrh razpredelnice. Toda poleti je prišlo do velikih sprememb, predvsem kar se tiče kadrovanja. Številni igralci so zapustili klub, Brežičani pa so se odločili v sezono kreniti s pomlajeno ekipo v katero so vključeni tudi nekateri perspektivni mladinci. Trener na prvih petih tekmah je bil Željko Mitraković, toda po zgolj dveh osvojenih točkah od možnih petnajstih se je v začetku tega tedna že moral posloviti. Na klop Brežic se je tako vrnil Iztok Kapušin, ki je v Posavju že deloval, v zadnjem odbobju pa se je izkazal tudi kot veliki poznavalec brežiškega nogometa, saj je izdal knjigo ob 100-letnici kluba.

MEDSEBOJNE TEKME

Zgodovina dvobojev med Beltinci in Brežicami sega v sezono, ko so Žuti postali drugoligaš. Kluba sta v preteklih letih bila številne zanimive boje, predvsem, ker sta bila običajno rivala v boju za obstanek. Beltinci so slavili le na prvem medsebojnem obračunu, ko sta za zmago 2:1 doma zadel Jan Kristl in Borut Lukač. To je bil prvi od dveh medsebojnih tekem v Športnem parku. Drugi se je pred dvema sezonama končal z remijem 1:1, za našo ekipo pa je zadel Lovre Knežević. Preostali trije obračuni so se igrali v Posavju, Žuti pa na ravnico še niso uspeli pripeljati kakšne točke.

MANJKAJOČI IGRALCI

Trener Damjan Gajser težav s kaznovanimi nima, bo pa zato zaradi prejetega rdečega kartona na prejšnji tekmi Iztok Kapušin pogrešal mladega Andraža Ruedla.

DELEGACIJA

Tekma se bo začela v nedeljo, 5. 9. 2021 ob 16:30 uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik tekme bo Damjan Novarlić, pomagala mu bosta Aljaž Holcman in Elmedin Dedić, delegat pa bo Danijel Žalik. Za vstop na tekmo je potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT. Za tiste, ki se tekme ne boste mogli udeležiti, NZS pripravlja prenos na svojem youtube kanalu, potek rezultata pa lahko spremljate tudi na naši spletni strani. Seveda pa vas vabimo, da raje v čim večjem številu podprete ekipo na stadionu in ji pomagate do prve domače zmage v sezoni. V nedeljo vsi v Športni park!

IZJAVA PRED TEKMO: PATRIK RADUHA

Pred tekmo smo se pogovarjali z našim kapetanom Patrikom Raduho, ki se je uvodoma ozrl na delo v preteklih tednih: "Čas je, da po dveh porazih tokrat točke ostanejo doma. Mislim, da smo doslej vse tekme, razen zadnje v Biljah, odigrali zelo dobro. Tudi proti Triglavu smo si zaslužili več kot poraz, toda to je nogomet - enkrat ti vzame, drugič te nagradi." Časa za obžalovanje ni, saj je s svojimi soigralci že nared za naslednji izziv, ki ekipo čaka v nedeljo: "V nedeljo je že nova tekma. K nam prihaja ekipa Brežic, ki bodo sigurno neugoden nasprotnik. Ne glede na njihov položaj na tabeli to ne bo lahka tekma. Med tednom so zamenjali trenerja, zato bodo sigurno prišli motivirani in željni zmage. Toda to ne bo spremenilo našega načina igre. Mi igramo doma, smo motivirani, dobro treniramo, tako da moramo samo ponoviti pristop z uvodnih štirih tekem in potem se ne bojim, da točke ne bi ostale doma." Raduha si želi do prve domače zmage priti tudi ob pomoči navijačev, ob njihovi spodbudi bo vse skupaj lažje: "Vse navijače vabim, da pridejo in nam pomagajo. Kljub dvem porazom na zadnjih tekmah mislim, da si zaslužimo njihovo podporo. Tudi mi smo bolj motivirani, ko jih je na tribunah polno in ko se sliši navijanje "Žuti, Žuti". Potem se kar razletimo po igrišču. Obljubim, da jim bomo mi potem vrnili z zmago!"

PREOSTALE TEKME 6. KROGA

enter image description here

Foto: Boštjan Rous