Petek, 27.08.2021

Po nove točke na dolgo gostovanje v Bilje

Po prvem porazu v prvenstvu prejšnji konec tedna, ko je bil Triglav boljši z 0:1, so sedaj glave že usmerjene proti novemu izzivu. Beltinci se bodo v soboto odpravili na zelo dolgo gostovanje na drugi konec Slovenije, kjer jih bo pričakala ekipa Bilja. Tekme s Primorci so se zmeraj izkazale za zahtevne, toda Žuti se na gostovanje odpravljajo odločni, da domov prinesejo točke.

DRUGA LIGA

Tako Bilje kot Beltinci sta v prejšnjem krogu vknjižila poraz brez zadetega gola, kar je posledično privedlo do manjšega padca po razpredelnici. Na vrhu je še vedno stoodstotni Triglav z 12 točkami, Beltinci pa sedaj s 5 točkami zasedajo 9. mesto. Bilje, ki ima točko manj od Žutih je na 12. mestu, so pa ekipe izredno skupaj, zato je vsaka osvojena točka izrednega pomena. Prav zato lahko na igrišču V Dolinci pričakujemo zanimiv spopad, kjer bosta obe ekipi iskali novo zmago. Ta teden je Damjan Gajser sicer izkoristil za še eno prijateljsko tekmo. Med tem, ko je sam opravljal trening s prvo enajsterico iz preteklih tekem, je David Vinkovič v Odrancih vodil preostalo trinajsterico igralcev na tekmi s tamkajšnjim vodilnim klubom Pomurske lige. Žuti so v postavi: Gyergyek (Starič), Andrejč (Balažic), Kudumija, Kuzma, Žaler, Zorman, Klobasa, Hartman, Rantaša, Pihler in Hari premagali Odrance z 1:2, med strelce sta se vpisala Marin Rantaša in Hrvoje Kudumija.

NASPROTNIK

Ekipo Bilja v tej sezoni s klopi vodi nekdanji uspešni nogometaš Domen Beršnjak, ki ima na voljo precej mlado zasedbo h kateri pa so dodani tudi izkušeni posamezniki. Bilje je sezono začelo z domačo zmago nad novincem Ilirijo, nato so tesno po preobratu izgubili na derbiju z Gorico, so pa doma uspeli odščipniti točko močni Krki. V zadnjem krogu pa so se Biljenci odpravili na gostovanje k še enemu novincu Rogaški, kjer so visoko s 3:0 izgubili. Domačini izrazitega strelca zaenkrat še nimajo, so pa štirje igralci, ki so se v uvodnih krogih po enkrat vpisali med strelce. To so Thomas Breganti, Žiga Peršič, Nik Jermol in Kosovar Basholli.

MEDSEBOJNE TEKME

Bilje in Beltinci sta se v Drugi ligi doslej med seboj merila na štirih prvenstvenih tekmah, od tega so Žuti slavili le na eni, preostale tri pa so dobili črno-beli. Ekipi sta se prvič pomerili ob drugoligaškem debiju v sezoni 2018/19. Takrat je obračun novincev v prvem krogu pripadel Beltincem, pod edini zadetek pa se je tedaj podpisal Luka Ciglarič. Preostale tri dvoboje pa so torej dobili Primorci, najbolj zanesljivo so slavili prav v lanski sezoni, ko so doma premagali moštvo Radovana Karanovića s 5:2.

MANJKAJOČI IGRALCI

Oba stratega tokrat ne bosta imela težav s kaznovanimi igralci, tako da bosta z izjemo poškodovanih igralcev imela na voljo ves kader.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 28. 8. 2021 ob 17. uri na igrišču v Biljah. Glavni sodnik srečanja bo Anže Jerič, pomočnika bosta Jure Jamnik in Miha Kalan, delegat obračuna pa Robert Krajnc. V kolikor se boste odpravili na gostovanje vas seveda znova opozarjamo, da je za vstop na tekmo potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Foto: NK Bilje