Četrtek, 19.08.2021

V Beltince prihaja še edina stoodstotna ekipa prvenstva

Po veliki zmagi nad Rudarjem v prejšnjem krogu (1:2) so Žuti še vedno neporaženi v tej sezoni. V soboto pa bodo doma pričakali še eno zelo uspešno ekipo in sicer Triglav, ki je doslej dobil vse tekme.

DRUGA LIGA

Beltinci so po zmagi v Velenju z 1:2 (dvakrat je zadel Gal Grobelnik) skočili na 6. mesto na razpredelnici. Poleg omenjene zmage imajo vpisana še dva remija. Naš tokratni nasprotnik Triglav pa se na obračun odpravlja s še višjo zmago v prejšnjem krogu. Doma so namreč s 3:0 ugnali Rogaško in tako stoodstotni ostajajo na vrhu razpredelnice.

NASPROTNIK

Triglavani so se lansko sezono vrnili v Drugo ligo potem, ko so bili neuspešni v dodatnih kvalifikacijah za obstanek. Po izpadu so doživeli ogromno sprememb v kadru, zato so v sezono vstopili z nihajočimi rezultati. Za glavnega trenerja so takrat postavili Damjana Gajserja, ki danes vodi našo ekipo, na klopi Triglavanov pa v tej sezoni sedi Boštjan Miklič. Triglav je v letošnjo sezono krenil zelo odločno in v prvih treh tekmah osvojil vseh devet možnih točk. Ugnali so Gorico, Krko in nazadnje še Rogaško. Najučinkovitejši strelec s tremi goli je Mark Čeh, z dvema pa mu sledi Tin Matić.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinci in Triglav sta se v lanski skrajšani sezoni srečala zgolj enkrat in sicer kar v prvem prvenstvenem krogu. Takrat so se Žuti predstavili v zelo spodbudni luči, bili so dominantni predvsem v prvem polčasu, toda Kranjčani so izkoristili svoje izkušnje in prišli do minimalne zmage z 0:1.

MANJKAJOČI IGRALCI

Oba stratega še nimata težav s kaznovanimi igralci, tako da bosta na voljo imela ves kader z izjemo poškodovanih igralcev.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 21. 8. 2021 ob 17. uri v domačem Športnem parku. Za vstop na stadion morate izpolnjevati enega od pogojev PCT. Vabimo vas, da se zberete v velikem številu in pomagate naši ekipi do pomembnih točk!

Foto: Boštjan Rous