Petek, 13.08.2021

V Velenje po ponovitev spomladanskega uspeha

Žuti bodo v nedeljo sklenili tretji krog 2. SNL z gostovanjem pri ekipi Rudarja iz Velenja. Obe ekipi sta zaenkrat še brez zmage, s to razliko, da so Beltinci dvakrat remizirali, Rudar pa je dvakrat izgubil.

DRUGA LIGA

Žuti so k uvodemu remiju na Ptuju dodali še enega. Prejšnji konec tedna je ekipa Damjana Gajserja doma gostila Primorje, moštvi pa sta se razšli brez zadetkov (0:0). Beltinci so tako osvojili drugo točko na drugi tekmi v sezoni. Na drugi strani pa je velenjski Rudar še drugič letos klonil, tokrat v gosteh pri novopečenem drugoligašu Rogaški (1:0). Neuspešni so bili namreč že v prvem krogu, ko je s 3:4 bila uspešnejša Krka. Rudar je tako še edina ekipa brez osvojenih točk v tej sezoni, prav gotovo pa jih nikakor ne gre podcenjevati.

NASPROTNIK

Vzrok za rezultatsko slabši začetek Velenjčanom lahko pripišemo predvsem temu, da so močno spremenili svoje moštvo, prav tako pa so zamenjali strokovni štab. Novi trener Milan Petrović ima letos na voljo pomlajeno, a talentirano skupino igralcev. Rudarju se je v poletnem prestopnem roku pridružil tudi bočni branilec Luka Verbič, ki je h Knapom prestopil prav iz našega kluba, kjer je igral preteklo sezono. Nevarnost za vrata našega vratarja bosta v prvi vrsti najbrž predstavljala Vito Štrakl in Brian Sousa Saramago, ki sta se doslej uspela vpisati med strelce.

MEDSEBOJNE TEKME

Rudar je pred izpadom v Drugo ligo po sezoni 2019/20 dolga leta uspešno igral v Prvi ligi, zato se ekipi med seboj razen ene prijateljske tekme in obračuna iz pretekle sezone nista merila. V lanski skrajšani sezoni sta se Rudar in Beltinci pomerila le v Velenju, nekoliko presenetljivo pa so takrat borbeni Žuti presenetili domačine in slavili z 0:1, edini zadetek pa je prispeval Jakov Katuša, ki pa je v poletnem prestopnem roku zapustil Beltince.

MANJKAJOČI IGRALCI

Tako domači strateg Milan Petrović kot tudi naš trener Damjan Gajser težav s kaznovanimi igralci še nimata, zato bosta z izjamo poškodovanih igralcev imela na voljo celoten kader.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v nedeljo, 15. 8. 2021 ob 17:30 uri na Mestnem stadionu Ob jezeru v Velenju. Glavni sodnik bo Marko Podgoršek, pomagala mu bosta Davor Brezar in Miha Kalan, delegat obračuna pa bo Žiga Dobrun. V primeru, da se nameravate odpraviti na gostovanje vas seveda znova opozarjamo, da bo za vstop na tekmo potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT.

PREOSTALE TEKME 3. KROGA

enter image description here

Foto: Boštjan Rous