Sreda, 04.08.2021

Cener: S trdim delom bomo rasli iz tekme v tekmo

Po uvodni tekmi z Dravo smo se pogovarjali z novopečenim članom naše ekipe, mladim Chrisom Cenerjem, ki nam je povedal, kako je zadovoljen po prvi uradni tekmi v žutem dresu, kje še vidi prostor za napredek in kakšni so njegovi osebni cilji v karieri.

Mladi 20-letni ofenzivni vezist Chris Cener je eden iz med letošnjih novincev v ekipi. Kljub mladosti je Cener v svoji karieri doslej nastopal za številne zanimive in močne klube. V mlajših selekcijah je namreč bil član avstrijskega Rapida iz Dunaja, Maribora in Mure, bil pa je tudi član reprezentance do 17. leta starosti. Mnogi so pozorni nanj tudi, ker je sin Kristjana Cenerja, nekoč odličnega igralca, ki je v Prvi ligi igral za Muro in Potrošnik.

"Igral sem v vseh teh klubih in pridobil veliko nogometnega znanja. Igral sem tudi za reprezentanco U-17, vendar so zaradi moje slabše telesne gradnje začeli nekateri dvomiti v moje sposobnosti, čeprav sem v vseh teh klubih bil med najboljšimi igralci. Moj cilj je, da dvomljivcem dokažem nasprotno. Verjamem, da lahko igram v vsakem prvoligaškem klubu, zato sem pripravljen trdo delati."

Pred prihodom v Beltince je Cener sicer svoje prve članske korake delal v NK Romi, kmalu za tem pa je prestopil v avstrijskega tretjeligaša Bad Gleichenberg.

"V Bad Gleichenbergu sem bil pol leta, vendar v tem času zaradi korone ni bilo prvenstvenih tekem, zato sem sprejel ponudbo Beltincev in se vrnil domov."

V žutem dresu je hitro opozoril nase, naprej na pripravljalnih tekmah, nato pa še na prvi prvenstveni tekmi z Dravo. Sam pravi, da se v klubu dobro počuti in da vidi še veliko prostora za napredek.

"Vzdušje v klubu je dobro. Vsi so me odlično sprejeli. Trener Damjan Gajser dela zelo dobro, potrebovali bi mogoče le še dva izkušena igralca, kajti moštvo je zelo mlado. Na prvi tekmi na Ptuju smo odigrali zelo solidno, čeprav še nismo najbolj uigrani. Sam sem zelo zadovoljen s svojo igro, pripravil sem si nekaj lepih priložnosti, vendar je domači vratar ubranil kar nekaj mojih težkih strelov. V tolažbo mi je, da sem asistiral za zadetek. Veseli me pa, da mi trener zaupa. Ekipa ima še veliko prostora za napredek. S trdim delom bomo rasli iz tekme v tekmo."

Zelo se veseli tudi že prve domače tekme v sezoni, ki bo to soboto, 7. 8. 2021 ob 17:30 uri v Športnem parku Beltinci, nasprotnik pa bo Primorje iz Ajdovščine.

"Na prvi domači tekmi nas čaka Primorje. Sam premalo poznam ostale ekipe, zato so napovedi nehvaležne. Obljubim pa lahko, da se bomo maksimalno potrudili na vsaki tekmi. Kot mlada ekipa potrebujemo dva dobra rezultata in potem bo nekoliko lažje. Sam že komaj čakam soboto, kajti tekme so nekaj posebnega. Pozivam domače navijače, da nas pridejo bodriti v čim večjem številu!"

V soboto vsi v Športni park!

Foto: Boštjan Rous