Četrtek, 05.08.2021

Na prvi domači tekmi gostimo Primorje

Po remiju na razburljivi tekmi s ptujsko Dravo 1:1 (Maučec), so misli trenerja Gajserja in njegovih varovancev že usmerjene proti prvi domači preizkušnji v novi sezoni. V soboto ob 17:30 uri se bodo Žuti v na domačem igrišču pomerili z ekipo Primorja Ajdovščine.

DRUGA LIGA

Prejšnji konec tedna se je pričela nova sezona 2. SNL. Beltinci so se uvodoma odpravili na zmeraj zahtevno gostovanje na Ptuj, kjer so po zaostanku uspeli iztržiti remi z 1:1 in tako prvo točko v sezoni 2021/22. Strelec zadetka za Žute je bil Marko Maučec, ki je s strelom z razdalje premagal domačega vratarja in razveselil kar lepo število pristašev Beltinec na Mestnem stadionu Ptuj. Še bolje pa so v sezono vstopili igralci Primorja, ki so doma z 2:0 ugnali novopečenega drugoligaša Rogaško. Za Ajdovce sta zadela Belmin Bobarić in Rene Šolaja. Primorje je v prvem krogu slavilo najvišjo zmago med vsemi in se tako vsaj za teden dni zavihtelo povsem na vrh razpredelnice.

NASPROTNIK

Primorje Ajdovščina od prihoda Borivoje Lučića na klop igra vedno boljše. To so dokazali že ob koncu lanske sezone, ko se jim je uspelo izogniti zadnjima dvema mestoma, očitno pa z dobrimi predstavami vstopajo tudi v novo sezono. Ena od prednosti AJdovcev je tudi ta, da niso kaj veliko posegali v spremembe v ekipi. Poslovili so se zgolj Mirko Mutavčić, ki je bil zgolj posojen s strani Maribora, Žan Leban in Miladin Pijunović, novi obrazi pa so postali Rok Bužinel iz Brd, Franci Perko iz Bilj, Mateo Itrak iz Hrvaške, Belmin Bobarić iz Maribora in Luka Jakopović iz Krke. Lani je bil najnevarnejši igralec Primorja Jakob Kodermac, ki je zadel 10 golov, šest pa jih je prispeval kapetan Amel Džuzdanović.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se privič srečale v lanski sezoni, ko sta se pomerile dvakrat. V beltinski šumi smo videli visoko zmago Beltinec s kar 5:1. Tedaj so se za Žute med srelce vpisali 2x Mitja Mauko, Mateo Verunica, Vito Mörec in Luka Pihler. V čisto zadnjem krogu pa sta se ekipi pomerili še v Ajdovščini, kjer pa smo videli povsem drugačen razplet. Primorje je doma namreč slavili z visokim rezultatom 4:0.

MANJKAJOČI IGRALCI

Tudi v drugem krogu bosta stratega še neobremenjena s kaznimi. Na voljo bosta imela z izjemo tistih, ki okrevajo po poškodbi ves kader.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 7. 8. 2021 ob 17:30 uri v domačem Športnem parku. Glavni sodnik tekme bo Aleksandar Matković iz Raven na Koroškem, pomagala mu bosta Tadej Friš in Mitja Jonke, delegat pa bo Danilo Levačić. Za vstop na tekmo morate izpolnjevati pogoj PCT. Vljudno vas vabimo, da pridete v čim večjem številu in navijate za naše igralce, da sezono odprejo z domačo zmago!

PREOSTALE TEKME 2. KROGA

enter image description here

Foto: Boštjan Rous