Nedelja, 18.07.2021

Pregled poletnih pripravljalnih tekem

V poletnem pripravljalnem obdobju se Žuti merijo z različnimi nasprotniki in tako pripravljajo na začetek nove tekmovalne sezone, ki se bo pričela na zadnji dan tega meseca. V članku si lahko ogledate kratke povzetke prijateljskih tekem v tem obdobju.

NK Maribor - ND Beltinci Klima Tratnjek 4:1 (1:0)

Strelec: Luka Marič

Postava: Zver, Mörec, Kudumija, Zeljković, Sočič, Pihler, Maučec, Raduha, Marič, Klobasa, Mauko.

Igrali so še: Gyergyek, Kuzma, Balažic, Kaučič, Cener, Žaler, Hari, Rantaša, Mugabe.

Žuti so priprave začeli s tekmo proti večkratnim državnim prvakom iz Maribora, ki v zadnjih letih postaja stalni nasprotnik na pripravljalnih srečanjih. Ekipa Damjana Gajserja je tako gostovala na pomožnem igrišču v Ljudskem vrtu in izgubila z izidom 4:1. Mariborski prvoligaš je ob polčasu vodil z izidom 1:0, potem, ko je Danijel Šturm zadel že v drugi minuti tekme. V prvem delu se je dvakrat v priložnosti za Žute znašel Mitja Mauko, a ni uspel zadeti. V drugem delu tekme je Gajser priložnost za igro namenil še preostalim igralcem na klopi. Za Maribor so v nadaljevanju zadeli še enkrat Danijel Šturm, Andrej Kotnik in Marcos Tavares, za Beltince pa je po podaji Raduhe izid znižal Luka Marič.

ND Beltinci Klima Tratnjek - Kecskemeti TE 0:3 (0:1)

Strelci: /

Postava: Zver, Žaler, Kaučič, Zeljković, Kudumija, Mőrec, Sočič, Raduha, Pihler, Marič, Hari.

Igrali so še: Gyergyek, Maučec, Balažic, Cener, Rantaša, Mugabe.

Na drugi pripravljalni tekmi so Žuti doma gostili novopečenega madžarskega drugoligaša Kecskemeti TE, ki je prav tako že v zaključku svojih priprav. V prvem delu tekme smo videli zadetek Daniela Lukacsa, ki je Madžare povedel v vodstvu. V drugem polčasu pa so Žuti zaigrali nekoliko boljše in bili več pri žogi, vseeno pa je ekipa Kecskemetija v zaključku tekme prišla še do dveh golov. Med strelce sta se vpisala še Zoltan Bodor in Barna Toth.

NK Čarda Martjanci - ND Beltinci Klima Tratnjek 0:7 (0:5)

Strelci: 2x Luka Marič, 2x Chris Cener, Aleksandar Zeljković, Kevin Mugabe, Luka Hari

Postava: Starič, Žaler, Kaučič, Zeljković, Balažic, Maučec, Sočič, Marič, Cener, Džumhur.

Igrali so še: Mörec, Rantaša, Mugabe, Kudumija, Hari.

Po dveh porazih je na tretji tekmi prišla na vrsto tudi zmaga. Kljub temu, da je manjkalo nekaj standarsnih članov ekipe so Žuti brez težav ugnali pomurskega ligaša Čardo Martjanci. Prevladovali so skozi celotno tekmo ter ob polčasu vodili že s prednostjo petih zadetkov. Zelo razpoložena sta bila Luka Marič in Chris Cener, ki sta zadela po dvakrat, en gol pa je dodal tudi Aleksandar Zeljković. V nadaljevanju tekme pa sta končni izid 0:7 postavila še rezervista Kevin Mugabe in Luka Hari.

ND Beltinci Klima Tratnjek - 1. FK Pribram 1:3 (0:1)

Strelec: Alan Kaučič

Postava: Zver, Žaler, Zeljković, Kaučič, Kudumija, Mörec, Sočič, Maučec, Cener, Marič, Džumhur.

Klop: Gyergyek, Balažic, Klobasa, Golub, Hari, Rantaša, Mugabe.

V sobotnem dopoldnevu so Žuti na četrti pripravljalni tekmi doma gostili češkega drugoligaša Pribram, ki je še v prejšnji sezoni nastopal med češko elito. Gostje so prvič potrdili svojo premoč v 36. minuti, ko je Stanislav Vavra zadel za prednost 0:1 in tako postavil izid polčasa. V nadaljevanju je trener Gajser v igro poslal še ostale igralce na klopi, v 57. minuti pa smo v deževnem obračunu videli izenačenje, za katero je poskrbel Alan Kaučič. To je trajalo le nekaj minut, saj so gostje malo za tem spet prešli v vodstvo po drugem golu Vavre, končni izid 1:3 pa je postavil Radek Voltr.

NK Videm - ND Beltinci Klima Tratnjek 1:7 (1:6)

Foto: Boštjan Rous in Kecskemeti TE