Petek, 30.07.2021

Novinarska konferenca pred začetkom sezone

Pred prvo tekmo z Dravo je klub opravil tudi novinarsko konferenco, na kateri so sodelovali Janez Breznik, Robert Tratnjek, Luka Sočič in Damjan Gajser. Predstavili so svoje videnje opravljenih priprav, razkrili cilje za sezono, ki je pred vrati, ter seznanili navijače s prihodi in odhodi.

Danes dopoldne je v prostorih beltinskega grada potekala novinarska konferenca kluba, katere so se udeležili predsednik Janez Breznik, trener Damjan Gajser, igralec Luka Sočič in Robert Tratnjek, lastnik podjetja Klima center Tratnjek.

Predsednik Janez Breznik je spregovoril predvsem o težavah, ki jih je za sabo pustila epidemija koronavirusa, ena od teh je izguba nekaterih sponzorjev. Se pa je predsednik ob tem zahvalil vsem obstoječim sponzorjem, ki klubu stojijo ob strani, predvsem pa podjetjema Klima center Tratnjek in Transpak, pa tudi Občini Beltinci, krajevni skupnosti in okoliškim klubom, s katerimi so ustanovili skupno nogometno šolo Aluvar Beltinci. Predsednik je dodal še, da tako kot na ostalih področjih bo tudi za obisk tekem v Športnem parku potrebno izpolnjevati pogoj PCT, ter da klub upa, da to ne bo vplivalo na obisk.

Ob tej priložnosti je klub podpisal tudi novo pogodbo z generalnim sponzorjem Klimo center Tratnjek, direktor podjetja Robert Tratnjek pa je spregovoril, da so cilji in pričakovanja vedno višja. Cilj ni borba za obstanek v ligi, temveč, da se klub po nekaj letih v drugi ligi povzpne na višji nivo. Direktor podjetja meni, da je z novim trenerjem to možno.

Vezist Luka Sočič je dejal, da je cilj igralcev uvrstitev v zgornji del razpredelnice, saj verjame, da mlado moštvo to kvaliteto ima. Priznal je, da je s spremembo na trenerskem stolu prišlo do določenih sprememb v načinu dela in razmišljanju in da ima ekipa dober občutek po opravljenih pripravah.

Trener Damjan Gajser je dejal, da ima ekipa po nekaj letih igranja v 2. SNL zdaj že kar nekaj izkušenj, dodal pa je, da je cilj prav gotovo izboljšati rezultate in uvrstitev iz preteklega leta. Z opravljenimi pripravami je zadovoljen, prvenstvo pa je tisto, ki bo pokazalo v kolikšni meri so bile uspešne. Tudi osebni cilj trenerja je zgornja polovica prvenstvene razpredelnice.

V nadaljevanju vam predstavljamo prestopne aktivnosti v letošnjem poletju.

PRIHODI

Novinec na vratarskem položaju je Dušan Gyergyek, ki v Beltince prihaja na posojo s strani Nogometne šole Mura. Obetavni 20-letnik je kariero začel v mlajših selekcijah Veržeja, leta 2017 pa se je preselil v Mursko Soboto, kjer je konstantno branil v prvi kadetski in mladinski ligi, v zadnjih letih pa je bil priključen tudi k članskemu moštvu prvoligaša.

Obrambna vrsta bo v novi sezoni močnejša za Hrvoja Kudumijo. Gre za visokega 22-letnega Hrvata, ki se najboljše znajde na položaju centralnega branilca. Kudumija se v Beltince seli iz hrvaškega tretjeligaša Varteks Varaždina, pred tem pa je igral tudi za Dinamo Domašinec, Slaven Belupo II in pa Koprivnico.

Obrambno linijo bo zaostril tudi mladi 18-letni levi bočni igralec Žan Žaler, kateri bo prvič nastopil na članskem nivoju. V mlajših selekcijah je igral za Maribor, Muro, Jarenino in Aluminij, letošnjo pomlad je bil dvakrat tudi v kadru za nastop v Prvi ligi v dresu Kidričanov, a na zelenico ni stopil.

Še naprej bo v žutem dresu kot posojen igralec s strani Mure igral Alan Kaučič, ki je bil del našega moštva že v prejšnji sezoni. 19-letni centralni branilec je lani zaigral na 12 tekmah v Drugi ligi, nekaj minut pa je zbral tudi že med prvoligaško druščino v dresu črno-belih.

V žutem dresu bo igral tudi mladi 20-letni napadalni vezist Chris Cener, ki v Beltince prihaja iz avstrijskega tretjeligaša TuS Bad Gleichenberga. Cener je svojo kariero sicer začel v mlajših selekcijah avstrijskega velikana Rapida iz Dunaja, za tem pa nastopal še za kadete in mladince Maribora in Mure. Pred odhodom v sosednjo Avstrijo je igral še za NK Romo.

V dresu Beltinec pa bo igral tudi 19-letni napadalno usmerjeni igralec Luka Hari, ki je svoje prve nogometne korake že delal v Športnem parku, pozneje pa nastopal še za mlade selekcije Veržeja in Mure. V dresu Beltinec je na zadnje igral pred dvema sezonama v 2. mladinski ligi, kjer je na 13 tekmah dosegel 4 zadetke.

Iz mladinske ekipe Mure je v Beltince prestopil tudi mladi 19-letni Marin Rantaša, ki je v Murski Soboti oddelal mlajše selekcije, v sezoni 2019/20 pa je igral tudi za mladince Beltinec. Tedaj je zbral 15 nastopov v 2. mladinski ligi.

Na posojo s strani prvoligaša Celja prihaja 20-letni napadalec Stian Džumhur, ki se je predlani s Celjani veselil naslova državnih prvakov. V Prvi ligi je zbral tri nastopa, lansko sezono pa je bil posojen v Šmartno, kjer je na 19 nastopih v Drugi ligi zbral 3 zadetke. V mlajših selekcijah je nastopal tudi za ekipo Šampion Celje.

V beltinski Športni park pa se vrača tudi 20-letni napadalec Luka Marič, ki bo znova posojen s strani Mure. Lani je na začetku sezone navdušil s tremi zadetki na štirih tekmah in se hitro vrnil v ekipo črno-belih, za katere je nato nastopil tudi na 10 tekmah v Prvi ligi. V zadnjem času je saniral poškodbo in je že pripravljen na naslednje nastope v žutem dresu.

Nova moč v napadu bo tudi 20-letni Gal Grobelnik, ki je lani v svoji drugi članski sezoni naravnost navduševal na tretjeligaški sceni. Grobelnik je mlajše selekcije oddelal v celjskem Šampionu, še posebej je bil strelsko razpoložen v sezoni 2018/19, ko je v 2. mladinski ligi na 23 tekmah dosegel 27 zadetkov, nato pa je to formo prenesel tudi na članski nivo. V dresu Šampiona je bil lani prvi strelec 3. SNL vzhod, na 16 tekmah je dosegel kar 18 golov.

V prihajajoči sezoni pa postajajo polnopravni člani našega kluba 20-letni vezisti Vito Mörec, Maksimiljan Zorman, Luka Sočič ter 19-letni centralni branilec Alen Andrejč, ki so v prejšnji sezoni bili posojeni s strani NŠ Mure.

ODHODI

Klub so zapustili Niko Serec (odhaja v Odrance), Luka Verbič (odhaja v Rudar Velenje), Luka Lukač (odhaja v Dokležovje), Jakov Katuša (odhaja v Fužinar), Mateo Verunica (odhaja v Posušje / 1. liga BIH), Samo Žalik (odhaja v Polano), Nik Mršič (odhaja v tujino), Staš Dobaj (odhaja v Dravograd), Klemen Rous (posoja v Gančane) in Mitja Mauko (odhaja v Avstrijo). Klub se vsem igralcem zahvaljuje za ves vložen trud pri igranju v žutem dresu in jim želi obilo sreče v prihodnosti.


Klub tako zapušča tudi naš dolgoletni član Mitja Mauko. 29-letni napadalec se je Žutim priključil sredi poletja 2016, na skupno 130 uradnih tekmah pa je zbral 39 zadetkov. Član Beltinec je bil pet sezon, v katerih je z zadetkom proti Bledu pomagal klubu pri preboju v Drugo ligo, skupaj s soigralci pa se je tudi veselil naslova prvakov v 3. SNL vzhod in dvakrat v pokalu MNZ. Predvsem pa si ga bomo zapomnili po njegovi borbenosti in prizadevnosti za uspeh kluba. Mitja, hvala za vse in srečno!

Foto: Boštjan Rous