Nedelja, 16.05.2021

Zadnja domača tekma v sezoni pred gledalci!

Po remiju v Slovenj Gradcu s Fužinarjem 1:1 (Sočič) so si Žuti še matematično zagotovili obstanek v ligi in sedaj lahko v zadnjih dveh krogih odigrajo nekoliko bolj sproščeno. Kljub temu pa še naprej ostajajo v boju za končno deveto mesto in prva priložnost za vzpon po tabeli bo že v sredo proti Krškemu. Po novih odlokih države bodo tokrat lahko na tribunah tudi navijači!

DRUGA LIGA

V ligi za obstanek do večjih sprememb tokrat ni prišlo, saj so se kar tri od štirih tekem končale brez zmagovalca, so pa pomembno zmago vknjižili Šmarčani nad Brdi in tako so Primorci dva korga pred koncem v zelo zahtevnem položaju za obstanek. Ob tem lahko omenimo, da so Radomljani potrdili letošnjo prevlado in že osvojili naslov prvaka, ob enem pa je že jasno tudi, da se nazaj v 2. SNL seli Gorica. Beltinci torej po 20 tekmah zasedajo še vedno 12. mesto z 22 točkami, naš tokratni nasprotnik Krško pa je na 10. mestu s točko več. Ekipe Jadran, Krško, Fužinar in Beltinci tako na mestih od 9 do 12 še vedno ločita zgolj dve točki in tudi zaradi tega lahko vnovič pričakujemo zanimivo borbo na terenu.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinci in Krško sta se doslej srečala dvakrat. Prvič v lanski sezoni, ko je bilo v Krškem 1:1, v izdihljajih srečanja je takrat zadel Alan Hočevar, drugič pa v jesenskem delu letošnje sezone, ko so Žuti doma slavili s 3:1, zadetkov pa so se veselili domači napadalci Mitja Mauko, Mateo Verunica in Samo Žalik.

NASPROTNIK

Ekipo Krškega s klopi vodi Damijan Romih, v trenutnem kadru pa najdemo tudi branilca Matea Branilovića, ki je lani igral v žutem dresu. Krčani v Drugi ligi igrajo drugo zaporedno sezono potem, ko so predlani izpadli iz elitne državne lige. Najboljši strelec gostov je Žiga Ribič, ki je doslej vknjižil 4 zadetke, Ivan Pranjić pa mu sledi s tremi.

ODSOTNOSTI

Kaznovanih igralcev tokrat ni, posebej zadovoljen bo zagotovo Radovan Karanović, ki bo po odsluženih kaznih tokrat spet lahko računal na Marka Maučeca, Iva Kuzmo in Iva Balažica.

DELEGACIJA

Tekma se bo v sredo pričela ob 17. uri, to pa bo tudi zadnja domača tekma v tej sezoni. Glavni sodnik bo Dejan Vivod, pomagala mu bosta Tadej Friš in Aljaž Holcman, delegat pa bo Jernej Klarič. Po zares dolgem času vas tokrat lahko vabimo na tekmo, da pridete podpret naše igralce v zaključku te sezone, saj bodo ob podpori s tribun, dali od sebe še kakšen atom moči več. Na tekmi bo dovoljena 50-odstotna zasedenost sedišč, za nakup vstopnice in posledično obisk srečanja pa morate izpolnjevati enega izmed "PCT" pogojev:

  • negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur (hitri ali PCR test)
  • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni
  • potrdilo zdravnika, da je prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev
  • dokazilo o cepljenju zoper COVID-19