Petek, 14.05.2021

V Slovenj Gradec k Fužinarju za potrditev obstanka

Žuti so se prejšnji konec tedna doma predstavili v pravi luči in vknjižili pomembno zmago nad Šmartnim 1928. Slednji so v Športnem parku padli s kar 3:0, za veselje kluba in privržencev po tekmi pa so zadeli Zeljković, Verunica in Katuša. S tem so se Žuti praktično že izognili izpadu, bodo pa v zadnjih treh tekmah skušali še nekoliko napredovati po prvenstveni lestici in prva priložnost za to bo že v soboto.

DRUGA LIGA

Liga za obstanek, ki je še pred kratkim časom ponujala minimalne točkovne razlike med tekmeci in vroč boj za ohranitev drugoligaškega statusa sedaj počasi dobiva pravo podobo. Na vrhu (oziroma skupno gledano na 9. mestu) ostaja Jadran, ki ima 23 točk, prvi zasledovalci so nogometaši Krškega, ki so pri 22 točkah, nato pa sta tu že tokratna nasprotnika Fužinar in Beltinci, ki pri 21 točkah še vedno lahko upata na preboj na višja mesta. Preostale štiri ekipe pa se bodo kot kaže borile za obstanek v zadnjih treh krogih. Na najbolj nehvaležnem položaju sta zaenkrat Brda in Šmartno, ki imata 13 točk, Žuti imajo tako pred mesti za izpad prenost 8 točk, na voljo pa jih je do konca prvenstva le še 9.

MEDSEBOJNE TEKME

Fužinar in Beltinci sta se doslej srečala štirikrat, vselej v drugoligaškem tekmovanju. Zanimivo je, da so bile kar tri tekme od štirih odigrane v Ravnah na Koroškem in tudi v petem medsebojnem obračunu se Žuti podajajo na Koroško, le da tokrat v Slovenj Gradec. Doslej so na štirih medsebojnih tekmah Žuti slavili dvakrat, enkrat je to uspelo Fužinarju, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca. V tej sezoni so Beltinci v Ravnah slavili z 1:2, strelca zadetkov pa sta bila Mateo Verunica in Vito Mörec.

NASPROTNIK

Fužinar je v letošnjo sezono vstopil zelo ambiciozno in z visokomi cilji, a po nekaj spodrsljajih ekipi na koncu ni uspelo priti v ligo za prvaka. Svoj davek je tako po le nekaj tekmah hitro plačal trener Robert Koren, ki se je prejšnji teden moral posloviti s trenerskega stola Korošcev, nasledil pa ga je nam dobro poznani Mihael Bukovec, ki je ekipo v preteklosti že vodil. Najboljši strelec Fužinarja v tej sezoni je Tadej Trdina, ki je dosegel že 8 zadetkov, sledi pa mu Vice Kendeš s šestimi. Prav slednji je letos že zatresel mrežo Domna Zvera.

ODSOTNOSTI

Po odsluženi kazni se v beltinski tabor vrača Tilen Klobasa, ima pa Radovan Karanović zato številne druge skrbi. Ob že dalj časa poškodovanih nekaterih igralcih bo tokrat pogrešal še Marka Maučeca, Iva Kuzmo in Iva Balažica, ki imajo prepoved nastopa. Domači teh težav nimajo.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 15. 5. 2021 na stadionu Slovenj Gradec. Glavni sodnik bo Božo Kondić, pomagala mu bosta Žan Habuš in Jure Jamnik, delegat pa bo Emir Huselja. Tekme v tem tednu še ostajajo zaprte za javnost, boste pa so obračun s Slovenj Gradca predvidoma lahko ogledali v neposrednem prenosu, ki ga pripravljajo domačini. Več o tem vam bomo sporočili naknadno.