Petek, 07.05.2021

V soboto pomembno srečanje s Šmartnim

Žuti so sredi tedna po zaostanku uspeli priti do točke proti Jadran Dekanom, končni izid srečanja je bil 2:2 (Raduha, Verbič). Toda tudi nasprotniki, ki so na razpredelici pod našo zasedbo so vknjižili pomembne točke, tako da boj za obstanek ostaja odprt. Ena pomembnejših tekem tako Žute čaka že jutri, ko bodo gostili Šmartno.

DRUGA LIGA

Lestvica lige za obstanek se je po prejšnjem krogu znova nekoliko spremenila. Štiri kroge pred koncem prvenstva je v igri še 12 točk, klubi pa so si točkovno zelo blizu. Naša zasedba je v sredo vknjižila remi z Dekani in tako osvojila 18. točko ter tako ohranila pet točk prednosti pred zadnjima dvema mestoma. Prav tam se nahaja naš tokratni nasprotnik Šmartno ob Paki, ki ima tako kot tudi Primorje in Brda po 13 točk. Sobotni dvoboj bo tako za obe ekipi velikega pomena.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinci in Šmartno, ki so letos novinci v ligi, sta se doslej pomerila enkrat in sicer v tej sezoni. V jesenskem delu sezone sta se tekmeca prav tako pomerila v beltinskem Športnem parku, končni izid pa je bil 1:1, za Žute je zadel Aleksandar Zeljković.

NASPROTNIK

Goste iz Šmartnega s klopi vodi strateg Igor Fenko, ekipa pa je v tej sezoni uspela doseči tri zmage. Presenetljivo so bili boljši od Radomljanov, nato pa so ugnali še Jadran in nazadnje Krško. Najboljši strelci Šmartnega so Robert Čakš, Blaž Verhovšek, Matjaž Trop in Stian Džumhur, ki so dosegli po dva zadetka.

ODSOTNOSTI

Radovan Karanović bo tokrat po odsluženi kazni spet lahko računal na Luko Sočiča, ki se vrača v kader, bo pa tokrat manjkal Tilen Klobasa, ki je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Gostje pa težav s kaznovanimi nimajo.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto ob 17. uri v domačem Športnem parku, srečanje bo vnovič seveda zaprto za javnost. Glavni sodnik tekme bo Samo Veselič, pomagala mu bosta Uroš Benc in Aljaž Holcman, delegat pa bo Andrej Tratnjek.