Torek, 04.05.2021

V petem poskusu po prvi uspeh proti Dekanom

Minulo nedeljo so Žuti gostovali na Ptuju in vknjižili boleč poraz proti Dravi z 3:2 (zadela sta Mauko in Klobasa), s katerim se je prednost pred zadnje uvrščenimi ekipami spet nekoliko zmanjšala. Sedaj drugoligaši vstopajo v natrpan ritem tekem, že v sredo v Beltince prihaja primorski Jadran.

DRUGA LIGA

Po 17. krogu letošnjega prvenstva se Beltinci trenutno nahajajo na 12. mestu s 17 točkami, naš tokratni nasprotnik Jadran iz Dekanov pa je ujel dobro formo in se prebil vse do 9. mesta (oziroma na vodilno pozicijo v ligi za obstanek) z 21 osvojenimi točkami. Beltinci so v prejšnjem krogu v gosteh klonili proti Dravi 3:2, medtem pa je Jadran z 1:0 v končnici tekme premagal Šmartno. Na dnu tabele oz. na mestih, ki vodita v 3. SNL sta sedaj Šmartno z 12 točkami in Brda z 10 točkami. Do konca prvenstva je še 5 tekem.

MEDSEBOJNE TEKME

Beltinci in Jadran sta se doslej med seboj pomerila štirikrat, prav vse obračune pa so dobili Primorci z enim golom razlike. Zadnji obračun se je končal z 1:0, za Jadran pa je zadel Nejc Plaznik.

NASPROTNIK

Dekančane, ki jih s klopi vodi Alen Ščulac, ki je med drugim pred leti z našim strategom Radovanom Karanovićem sodeloval v Krškem, smo pobližje spoznali že pred približno mesecem dni, ko sta se ekipi nazadnje pomerili. Gre za eno najmlajših ekip v ligi, ki v zadnjem času igra zares zelo dobro. Od konca marca, ko se je sezona nadaljevala so Dekani odigrali pet tekem in kar na štirih tekmah slavili. Kot zanimivost lahko omenimo, da je Jadran, če gledamo zgolj pomlad osvojil največ točk v ligi in je vodilna ekipa na lestvici spomladanskega dela sezone. Najboljši strelec ekipe je Adem Zyba, ki se lahko pohvali s 6 prvenstvenimi zadetki. Omenimo lahko še, da sta člana Jadrana tudi Nejc Plaznik in Jovan Koprivica, ki sta v preteklosti igrala v žutem dresu.

ODSOTNOSTI

Nobena od ekip v dvoboj ne bo vstopila popolna. Radovan Karanović bo tokrat pogrešal vezista Luko Sočiča, ki je izpolnil kvoto 4 rumenih kartonov, enako pa na nasprotni strani velja za Reneja Picigo. Prav tako pa zaradi kartonov tokrat na klopi gostov ne bo trenerja Alena Ščulaca.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v sredo, 5. 5. 2021 ob 17. uri v domačem Športnem parku. Še naprej velja, da bo tekma zaprta za javnost. Glavni sodnik srečanja bo Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Leon Kolenc in Tine Frece, delegat pa bo Marjan Drvarič. Kljub temu, da bodo tribune žal znova samevale igralci obljubljajo, da bodo dali vse od sebe ter poskušali prekiniti negativen niz rezultatom s tokratnim nasprotnikom. Gremo po nove točke!

Foto: Otilio Furlanič