Petek, 23.04.2021

Ligo za obstanek začenjamo doma proti Brdom

Po dolgem času so Žuti minuli teden uspeli prekiniti negativni niz rezultatov in v gosteh ugnali lanskoletnega prvoligaša Rudar iz Velenja z 0:1, mož odločitve pa je bil Jakov Katuša. Toda časa za veselje ni, že v soboto se prvenstvo nadaljuje, Žuti pa pričenjajo z boji v ligi za obstanek.

DRUGA LIGA

Kot je znano že nekaj časa se bo letošnja sezona končala na nekoliko drugačen način. Po tekmi z Rudarjem je bila zaključena polovica prvenstva, kar je pomenilo, da se liga razdeli na pol. Žuti, ki zasedajo 11. mesto so tako padli v ligo za obstanek, kjer bodo do konca sezone tekmovali s Krškim, Fužinarjem, Dekani, Dravo, Primorjem, Šmartnim in Brdi. V ligi za obstanek so Beltinci blizu vrha, zgolj za dve točki zaostajajo za "vodilnim" Krškim, ter eno za Fužinarjem. Točko manj od Beltincev, ki imajo sedaj na kontu 16 točk ima dekanski Jadran, na dnu razpredelnice pa so Drava z 10 točkami (NZS je Ptujčanom odvzela 3 točke, zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti), ter Šmartno, Primorje in Brda z devetimi. Brici, s katerimi se bo naša ekipa pomerila ta minuli konec tedna so v prejšnjem krogu prav tako vknjižili zmago in sicer so na primorskem derbiju ugnali Primorje s 3:2.

MEDSEBOJNE TEKME

Tekme med Beltinci in Brdi imajo sedaj že kar nekoliko daljšo zgodovino. Prvič sta se ekipi pomerili že v kvalifikacijah za 2. SNL ob koncu sezone 2015/16. Takrat je v Brdih bilo 0:0, v Beltincih pa so slavili rdeče-črni z 1:2 (Kosi) in si tako zagotovili drugoligaško vstopnico. V sezoni 2018/19 so se jim Žuti pridružili v 2. SNL, izplen pa je bil podoben. V Brdih je bilo 1:1 (Tkalec), v Beltincih pa so slavili gostje z 0:1. Sezono pozneje so Beltinci vendarle prvič ugnali Brda. Doma so bili boljši z rezultatom 2:0 (Knežević in Mörec). Ekipi sta se nazadnje pomerili na začetku letošnje sezone, ko so Žuti v Vipolžah slavili z 0:2 (Zorman, Marič).

NASPROTNIK

Ekipo Brd, ki je praktično celotno sezono bila zasidrana na dnu razpredelnice je pozimi prevzel Jani Šturm in jo prejšnji torek popeljal do tretje zmage v tej sezoni. Brici so poleg Primorja ugnali še Jadran in Šmartno. S tem so se točkovno izenačili s Primorjem in Šmartnim, le točko pa zaostajajo za ptujsko Dravo. Najboljši posameznik Bricov je Rok Bužinel, ki je letos dosegel tri prvenstvene zadetke, dva prav na zadnji tekmi s Primorjem.

ODSOTNOSTI

Radovan Karanović tokrat težav s kaznovanimi ne bo imel, v kader se mu vračata kapetan Patrik Raduha in Mitja Mauko, pri Brdih pa bo manjkal Filip Merlin, ki mora odslužiti kazen rdečega kartona.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto, 24. 4. 2021 ob 17. uri v Športnem parku Beltinci, seveda tudi tokrat za zaprtimi vrati. Glavni sodnik bo Marko Lacković, pomagala mu bosta Tadej Friš in Vidko Karmel, delegat pa bo Janko Turk. V kolikor bo tudi v tem krogu NZS poskrbela za prenos tekme, vas bomo o tem obvestili.

Foto: Boštjan Rous