Ponedeljek, 19.04.2021

Proti Rudarju za zaključek prvega dela prvenstva

Po enajst dnevni vnovični prekinitvi nogometnih aktivnosti, so se Žuti v začetku prejšnjega tedna ponovno zbrali in opravili teden dni treningov, jutri pa se odpravljajo v Velenje, kjer jih čaka tekma 15. kroga proti lanskoletnemu prvoligašu Rudarju. Po tej tekmi se bo liga razdelila na dva dela, že zdaj pa je jasno, da bodo Beltinci igrali ligo za obstanek.

DRUGA LIGA

Pred nami je 15. krog letošnje precej nepredvidljive sezone in hkrati zadnji v prvem delu izvedbe letošnjega prvenstva. Nogometna zveza Slovenije je namreč sprejela sklep, da se po torkovih tekmah liga razdeli na dva dela in sicer na ligo za prvaka in ligo za obstanek. Sedaj je že jasno, da bo Rudar igral v ligi za prvaka, Beltinci pa bodo moči merili v ligi za obstanek. Velenjčani trenutno zasedajo 7. mesto z 22 točkami, Žuti pa so na 11. mestu s trinajstimi. Ekipa Radovana Karanovića zadnjih sedem prvenstvenih kol ni okusila zmage in prav to je razlog, da je nekoliko padla po razpredelnici.

MEDSEBOJNE TEKME

Rudar Velenje in Beltinci sta se doslej pomerila zgolj na prijateljski tekmi in sicer lansko zimo, ko so Velenjčani še bili prvoligaš. Takrat so Beltinci povedli v prvem polčasu po zadetku Žige Hartmana, Rudar pa je v končnici tekme prišel do preobrata in do zmage z 2:1.

NASPROTNIK

Domače Velenjčane s klopi vodi povratnik Almir Sulejmanović, ki je v zimskem premoru dobro pripravil svojo zasedbo, saj so knapi dobili pomembni tekmi z Nafto in Primorjem, s Fužinarjem pa so se razšli z remijem in to je bilo dovolj za skok v zgornjo polovico razpredelnice. Najboljši strelec ekipe je Nace Koprivnik, ki je doslej dosegel 4 zadetke, s tremi pa mu sledi Sandro Jovanović. V zasedbi Rudarja igrata tudi Matej Šošterič in Alan Hočevar, ki sta bila še lani člana Beltincev.

ODSOTNOSTI

Radovan Karanović bo tokrat pogrešal dva izkušena člana naše zasedbe, saj bosta zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkala kapetan Patrik Raduha in Mitja Mauko.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela jutri, 20. aprila 2021 ob 17. uri na mestnem stadionu Ob jezeru v Velenju. Glavni sodnik obračuna bo Samo Veselič, pomočnika bosta Uroš Benc in Primož Perger, vlogo delegata pa bo opravljal Marjan Drvarič.