Petek, 26.03.2021

V soboto gostimo vodilne Radomlje

Po bolečem porazu v Dekanih so Žuti morali hitro zbistriti glave in se osredotočiti na naslednji izziv. Jutri v Športni park prihaja namreč vodilna ekipa prvenstva Radomlje. Gostje so spodrsljaja ne smejo privoščiti, saj jim zasledovalci dihajo za ovratnikom, tudi Beltinčani, ki so prejšnji konec tedna niz brez prvenstvene zmage podaljšali na šest tekem pa imajo svoje želje. Tekmo si bo možno ogledati na Sportklubu 2.

DRUGA LIGA

Pred Žutimi je zadnja domača tekma v prvi polovici tekmovanja, doma pa bodo pričakali vodilno ekipo Radomelj. Radomljani se na obračun odpravljajo z remijem proti Fužinarju prejšnji konec tedna, ko so do točke prišli šele v zadnji minuti tekme. To je šele njihov prvi remi v tej sezoni, v 13. krogih so namreč vknjižili kar enajst zmag, s porazom so se opekli zgolj proti Šmartnemu.

MEDSEBOJNE TEKME

Ekipi sta se doslej pomerili štirikrat. Trikrat so se veselili Radomljani, en obračun pa je pripadel tudi Beltincem, ki so zmagali pred nekaj več kot dvema letoma v domačem Športnem parku. Tekma se je takrat končala z izidom 2:0, med strelce pa sta se vpisala Jan Kristl in Borut Lukač. Nazadnje pa sta se moštvi pomerili novembra leta 2019, ko so Radomljani v Beltincih dobili obračun z izidom 0:3.

NASPROTNIK

Potem, ko je klop Radomljanov pozimi zapustil Oskar Drobne, ki se je preselil v Kidričevo, je vodenje vodilnega drugoligaša prevzel David McDonough, ki se lahko pohvali z bogato kariero, saj je deloval v nekaterih največjih evropskih klubih. Najnevarnejši orožji naših tokratnih nasprotnikov sta predvsem Luka Cerar in Sacha Varga, ki sta vsak zabila po 7 prvenstvenih zadetkov, skupaj pa so jih Radomljani v tej sezoni zabili 36 na trinajstih tekmah, ob tem so prejeli zgolj deset. Tako se lahko pohvalijo z drugim najboljšim napadom lige in z najboljšo obrambo.

ODSOTNOSTI

Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo domači strateg Radovan Karanović tokrat pogrešal Marka Maučeca, gostje pa težav s kaznovanimi nimajo.

DELEGACIJA

Tekma se bo pričela v soboto 27. marca 2021 ob 14. uri v domačem Športnem parku. Vstop na tekmo seveda še vedno ni mogoč, si pa boste obračun lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu 2. Glavni sodnik srečanja bo Bojan Tkalčič, pomagala mu bosta Denis Horvat in Marcel Lahovič, delegat pa bo Slavko Režonja.

Foto: Boštjan Rous