Torek, 23.02.2021

Žuti močnejši za štiri novince in enega povratnika

V zimskem prestopnem roku se nam je pridružilo pet nogometašev. Enega že poznate, štiri še boste. Vsem petim pa želimo veliko sreče in lepih trenutkov v žutem dresu. Fantje, dobrodošli v Beltincih.

Povratnika nam ni potrebno posebej predstavljati, na posojo se je vrnil Luka Marič. Luka je v Beltince prišel že v poletnem prestopnem roku iz mladinske ekipe NŠ Mure. V drugi ligi se je takoj izkazal in na svojih prvih treh tekmah dosegel tri gole. Ti so bili dovolj da ga je Mura poklicala nazaj iz posoje in tako se je po odigrani tekmi z Nafto vrnil na Fazanerijo. Za Soboškega prvoligaša je v letošnji sezoni odigral 449 minut v ligi, priložnost pa je dobil tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo proti PSV-ju. Ekipi se ne bo takoj priključil, saj še vedno okreva po poškodbi stegenske mišice, ki jo je staknil na treningu Mure.

Prvi novinec je 20-letni vezist Staš Dobaj, ki je prestopil iz lanskega drugoligaša Dravograda. Staš ni popolna neznanka v ekipi, saj je z nekaterimi igralci in trenerjem že sodeloval v mladinskih selekcijah NK Maribora, kjer je bil vse do leta 2019. Za klub je zbral 85 nastopov na tekmah 1. SML, 1. SKL in 1. lige U15, tri je dodal v mladinskem pokalu. Pred tem je še 30 tekem v prvi ligi U15 odigral za Pobrežje. Po končanem mladinskem stažu se je pridružil Dravogradu v 2. SNL, kjer je odigral 18 tekem. V letošnji sezoni je z Dravogradom igral v 3. SNL, kjer je vknjižil sedem nastopov, enega pa v pokalu Union.

Naslednji od novincev v žutem dresu je Tilen Klobasa, ki k nam prihaja iz Grada. Leta 1998 rojen Radgončan je prve vidnejše nogometne korake naredil v Muri, pri kateri je zaigral tudi v prvi ligi U15. V ŠNK Radgona je v tretji ligi vzhod odigral 40 tekem in dosegel 6 zadetkov. V letošnji sezoni je za Grad v Pomurski ligi odigral 8 tekem in dal 6 golov. Najbolje se znajde kot napadalec, igra pa lahko tudi na mestu ofenzivnega vezista.

Jakov Katuša se je v Beltince preselil iz hrvaškega NK Mladost Ždralovi, ki je v tej sezoni trenutno na prvem mestu hrvaške tretje lige sever. Jakov je odigral na vseh trinajstih tekmah lige, en nastop je dodal v hrvaškem pokalu. Pred tem je igral še za Slaven Belupo II in NK Zadar, za slednjega je nastopil tudi v drugi hrvaški ligi na sedmih tekmah. Hrvaški nogometaš se bo tako prvič preizkusil v tujini, igra pa na mestih ofenzivnega vezista ali krilnega napadalca.

Konkurenco med vratnicama pa bo okrepil visoki Filip Starič, ki bo kmalu dopolnil 22 let. Mladi vratar je nazadnje igral za NK Maribor Tabor, pred tem je bil član NK Rogaške, nekaj časa pa je preživel tudi v Španiji pri tamkajšnjem tretjeligašu UD San Sebastián in srbski FK Vojvodini. V mladinskih ligah je Filip za Kovinar Tezno branil na 45 tekmah prve lige U15 in 25 tekmah 2. SKL za Dravinjo.