Torek, 16.02.2021

Žuti začeli z pripravami

Včeraj so po večmesečnem premoru žuti znova lahko stopili na zelenico, znana sta tudi odhoda, okrepitve bodo predstavljene kasneje ta teden.

Po tem ko je vlada Republike Slovenije sprejela omilitev nekaterih ukrepov na področju športa so vsi drugoligaši znova dobili zeleno luč za pričetek z vadbo. Žuti so včeraj opravili prvi letošnji trening, s katerim so tudi odprli zimske priprave 2021, potem ko so morali na prisilni počitek že v koncu oktobra lanskega leta. Na prvem treningu je bilo prisotnih 24 igralcev, od tega dva še sanirata poškodbe, danes sta se priključila še včeraj manjkajoča dva igralca. Na prvem treningu so bili prisotni tudi trije iz mladinskega pogona in trije novinci, ki bodo kot je že omenjeno predstavljeni v tem tednu na naši spletni strani. Več slik iz naših treningov si lahko ogledate tudi v albumu na naši Facebook strani na naslednji povezavi: PRVI TRENING 2021

Potrjeni sta prvi dve prijateljski tekmi, ki bosta odigrani v zadnjem tednu februarja. V sredo bodo žuti igrali proti ekipi NK Maribor U19, v soboto pa proti Lendavski Nafti. Tekmi bosta seveda zaprti za javnost. Preostale prijateljske tekme bodo odigrane v mesecu marcu, nasprotniki bodo znani kasneje.

Obveščamo vas pa o dveh odhodih iz našega kluba. Prvi je Samo Žalik, ki je odšel na posojo v svoj matični klub NK Polana.

Poslavlja pa se dolgoletni vezist našega moštva, Jan Kristl. Jan se nam je k nam preselil že julija 2016 iz Grada, ko so žuti igrali še v 3. SNL vzhod. Takoj od začetka je zavzel pomembno vlogo v našem moštvu in bil standardni član začetne enajsterice v vseh letih igranja. Za klub je odigral 121 uradnih tekem, na katerih je zabil 20 golov (9 v 2. SNL, 8 v 3. SNL in 3 v pokalu MNZ), dodal pa je še ogromno asistenc in zaključnih podaj. Kristl bo kariero nadaljeval v Slovenski Bistrici. Kris, hvala za vse in srečno naprej!